Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiön opiskeluapurahat lukuvuodelle 2023–24 ovat haettavissa

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiön opiskeluapurahaa lukuvuodelle 2023–24 voi hakea 15.9. saakka.

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) myöntää vuosittain opiskeluapurahoja kansainvälistä menestystä tavoittelevien tai aktiiviuransa jo päättäneiden huippu-urheilijoiden opintoihin ammatillisessa oppilaitoksessa, ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa. Apurahaa lukuvuodelle 2023–24 voi hakea 15. syyskuuta saakka.

Vuosien varrella myös lukuisat salibandyn edustajat ovat saaneet tervetullutta tukea URA-säätiön apurahan myötä. Viime vuonna apurahan sai 11 salibandypelajaa.

Opiskeluapurahalla halutaan edesauttaa tutkinnon suorittamista tukemalla urasiirtymävaiheessa olevien urheilijoiden kouluttautumista uuteen ammattiin sekä helpottamalla nuorten urheilijoiden siirtymistä jatko-opintoihin toisen asteen koulutuksen jälkeen. Opiskeluapurahan avulla voidaan myös rytmittää opintoja lukuvuoden aikana tai lukuvuosien välillä siten, että opiskelu tukee urheilutuloksen tekemistä.

Täyden URA-apurahan määrä on 3000 euroa ja se maksetaan kahdessa osassa, marras-joulukuussa 2023 ja maaliskuussa 2024. Apuraha voidaan myöntää myös puolikkaana koko lukuvuodeksi tai vain syys- tai kevätlukukaudeksi.

Tarkempaa tietoa apurahan hakuun liittyen sekä linkki sähköiseen hakulomakkeeseen löytyy URA-säätiön nettisivulta.

Lisätietoa apurahan myöntämiskriteereistä:
Opiskeluapurahan myöntämisperusteet lukuvuodelle 2023-2024_URA
Grunder för beviljande av studiestipendium för läsåret 2023–2024_URA

Kuvituskuva: Henri Keränen

Jaa artikkeli