Ura-säätiön opiskeluapurahat on myönnetty

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) on jakanut 130 urheilijalle opiskeluapurahan lukuvuodelle 2017-2018. Salibandyn edustajia mukana on kuusi.

Apurahoja jaettiin koko lukuvuodelle 3000 euron tai yhdelle lukukaudelle 1500 euron suuruisina yhteensä 301 500 euroa. Apurahan saajien joukossa on niin aktiiviurheilijoita kuin myös jo uransa lopettaneita urheilijoita. Joukossa on kuusi salibandypelaajaa. He ovat Eliisa Alanko, Ella Alanko, Sami Johansson, Miko Kailiala, Mia Karjalainen ja Joonas Pylsy.

Urheilijoiden ammattienedistämissäätiö perustettiin vuonna 1972 silloisen tasavallan presidentin Urho Kekkosen toimesta. Säätiön tarkoituksena on tukea huippu-urheilijoiden kouluttautumista ja urheilu-uran jälkeisen ammatin hankkimista. Perustamisestaan lähtien URA-säätiö on jakanut vuosittain opiskeluapurahoja aktiivi- ja uransa jo päättäneille urheilijoille. Apurahoja jaettiin nyt 46. kerran.
 
Juho Nenoselle vuoden URAteko -tunnustuspalkinto
Vuoden 2018 URAteko –tunnustuspalkinto myönnettiin maajoukkuekoripalloilija, KTM, yrittäjä Juho Nenoselle, joka on tuonut myönteisesti esiin urheilun ja opiskelun sekä urheilun ja muun työn yhdistämistä luoden samalla uudenlaista ammattiurheilijan työnkuvaa. Tämän lisäksi Nenonen on kehittänyt ja toteuttanut pioneerityönä Itä-Suomen yliopistolle urheilujohtamisen opintokokonaisuuden. Nenonen on esimerkillään johtava, verkostoitumisen mestari, ennakkoluuloton ja työtä pelkäämätön moniottelija kentällä ja kentän ulkopuolella.

– Kiitos kuuluu niille tahoille, jotka ovat innostaneet minua ja arvostaneet opiskelua. Uskon, että opiskelu on yksi tärkeimmistä asioista oman identiteetin ja potentiaalin laajentamisen näkökulmasta. On todella tärkeää, että se nostetaan esille. Kaikkia munia ei kannata laittaa samaan koriin, vaan jos pystyy laittamaan muutaman munan siihen opiskelukoriin, se on arvokasta, Nenonen totesi.
 
Nyt 10. kerran jaettu URAteko-tunnustus myönnetään henkilölle tai taholle, joka on vuoden aikana merkittävällä ja uutta luovalla tavalla myötävaikuttanut urheilijoiden uramahdollisuuksien kehittämiseen. Tunnustuspalkinnon suuruus on tuhat euroa, jonka saaja voi käyttää haluamallaan tavalla urheilijoiden tukemiseen.
 
URAteko-kunniamaininta Itä-Suomen yliopistolle
Vuoden URAteko –kunniamaininnan sai Itä-Suomen yliopisto, joka on huomioinut opiskelevat huippu-urheilijat erinomaisesti ja avustanut taloudellisesti Universiadeihin osallistuneita opiskelijoitaan. Tämän lisäksi yliopisto on kehittänyt urheiluvalmentautumiseen liittyvän opintokokonaisuuden, jonka kaikkien tiedekuntien sekä myös muissa yliopistoissa opiskelevien urheilijoiden on mahdollista liittää osaksi tutkintoa.

Itä-Suomen yliopisto on muutoinkin kehittänyt aktiivisesti urheiluun liittyviä opintoja: se tarjoaa ainoana Suomessa urheilujohtamisen ja urheiluravitsemuksen opintokokonaisuudet. Lisäksi Itä-Suomen yliopisto on jakanut osaamistaan muille korkeakouluille ja toiminut aktiivisesti urheiluakatemiaverkostossa.
 
Lue lisää Olympiakomitean verkkosivuilta.
Lista apurahan saajista.

Kuva: Olympiakomitea

Jaa artikkeli