U19-naisten johto suli lopussa, mutta Tšekki kaatui rangaistuslaukauksilla

Suomen U19-naiset aloittivat EuroFloorball Tour -turnauksensa Lempäälässä kaatamalla Tšekin rangaistuslaukauksilla 3-2. Runsaat viisi minuuttia ennen täyttä aikaa Suomi johti ottelua 2-0, mutta lopun kaksi jäähyä maksoivat kaksi vastustajan ylivoimamaalia.

Eerika Koski napautti avauserässä Suomen johtoon Emilia Kurpan laukauksen kakkospallosta, ja myös Suomen toinen osuma syntyi toisessa erässä aivan maalin edestä. Miisa Turunen syötti maalin takaa, ja Alma Laitila napautti eron kahteen.

Aivan loppuun saakka ei etumatka kestänyt, kun ensin Olivia Pietilä ja sitten Natalia Pitkäkangas komennettiin jäähypenkille. Ensimmäisestä jäähystä nosti Michaela Mechlova etuyläkulmaan kavennuksen, ja toisesta kiskaisi Vendula Maroszova vain 37 sekuntia ennen loppusummeria tasoituksen.

Rangaistuslaukauskisassa riitti ratkaisuun kaksi paria, kun ensin Alma Laitila ja sitten Miisa Turunen viimeistelivät varmasti, ja Suomen maalissa Edit Rautakoski piti verkkonsa puhtaana.

– Ihan ok aloitus oli kansainvälisiin peleihin uudelta ryhmältä. Hetkittäin saatiin näkymään niitä asioita, joita lyhyen valmistautumisen aikana on ehditty käymään läpi, Suomen päävalmentaja Jani Lipsanen mietti.
– Yhtään viisi vastaan viisi -maalia ei mennyt. Paikkojen valossa Tšekki olisi voinut jonkun tehdäkin, mutta maalivahti pelasi meillä hienon pelin. Avauspelaamisessa saatiin palloa laadukkaaseen peliasentoon hetkittäin ja synnytettyä mahdollisuuksia järkeville jatkumoille. Vähän ehkä survottiin palloa, mutta nouseva käyrä näkyi siinäkin. Varmasti osa hiukan jännittikin ja niin kuuluukin tehdä. Toki Miisa Turunen totesi, että hän ei osaa jännittää. Ei valmista, mutta rohkaiseva alku. Tästä on hyvä jatkaa pelin työstöä, Lipsanen tiivisti.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Salibandya, Lempäälä

U19-naisten EuroFloorball Tour -turnaus

Suomi–Tšekki 3-2 rl. (1-0, 1-0, 0-2, 1-0)

1. erä: 18.13 Eerika Koski (Emilia Kurppa) 1-0.
2. erä: 28.48 Alma Laitila (Miisa Turunen) 2-0.
3. erä: 54.41 Michaela Mechlova (Radka Korbelarova) 2-1 yv, 59.23 Vendula Maroszova (Kristyna Lechnerova) 2-2 yv.

Rangaistuslaukauskisa: Alma Laitila S (+) Michaela Mechlova T (-) Miisa Turunen S (+) Kristyna Lechnerova T (-)

Torjunnat:
Edit Rautakoski Suomi 3+2+0=5,
Monika Solleova Tšekki 6+5+3=13.

Jäähyt: Suomi 2×2 min, Tšekki 2 min.

Erotuomarit: Tom Kirjonen ja Jyrki Sirkka, Suomi.

Yleisöä: 134.

Suomen parhaana palkittiin Miisa Turunen.

Kuvat: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli