U19-naisille toinen voitto Sveitsistä, nyt vain maalin erolla

Eilen Suomelle 2-11 taipunut Suomi oli kolmen maan turnauksen toisessa kohtaamisessa sitkeämpi pala, ja nyt Suomi voitti vain 5-4.

Sveitsi käväisi toisessa erässä johdossa ja onnistui kolmannessa kuittaamaan vielä niin Miisa Turusen 3–2-maalin kuin Turusen ylivoimalla Elsa Holopaiselle pohjustaman 4–3-osumankin. Neljä minuuttia ennen loppua Milla Granlund kuitenkin kiskaisi takakulmaan Suomelle viidennen maalin, johon vastustaja ei kyennyt enää vastaamaan.

Ottelu oli välillä pitkään poikki, kun kentällä hoivattiin jalkansa kaksi minuuttia ennen loppua tuskallisen näköisesti loukannutta Suomen Laura Katajistoa.

Pelin jatkuttua Sveitsi lähti yrittämään heti kuudella kenttäpelaajalla ja onnistuikin vielä rakentamaan vaarallisia tasoituspaikkoja, jotka Suomen maalivahti Sara Vantos kuitenkin torjui.

Sunnuntaina klo 12 Suomi hakee tapahtuman päätösottelussa revanssia Tšekistä.

Cesky Florbalin ottelukuviin

Salibandya, Hradec Kralove, Tšekki

U19—naisten kolmen maan turnaus

Suomi–Sveitsi 5-4 (1-1, 1-1, 3-2)

1. erä: 3.45 Martina Karvonen (Aino Eloluoto) 1-0, 5.57 Annika Morf (Chiara Moser) 1-1.
2. erä: 25.42 Celine Vaerini (Livia Simon) 1-2, 28.44 Sanni Kahila (Tanja Parviainen) 2-2.
3. erä: 30.23 Miisa Turunen 3-2, 31.38 Finja Helbling (Mattea Gruber) 3-3, 33.10 Elsa Holopainen (Miisa Turunen) 4-3 yv, 37.19 Corin Haldemann (Helbling) 4-4 yv, 41.05 Milla Granlund (Turunen) 5-4 sr.

Torjunnat: Sara Vantos Suomi 1+5+6=12,