U19-miesten MM-turnaukselle vihreä valo – korona tuo osallistujalistaan muutoksia

Kansainvälisen Salibandyliiton IFF:n hallitus päätti kokouksessaan 29. kesäkuuta näyttää lähestyvälle U19-miesten MM-turnaukselle koronatilanteen lievennyttyä vihreää valoa. Turnaus pelataan siis ennalta päätetyn mukaisesti 25. – 29. elokuuta Tšekin Brnossa.

MM-kisat oli alkuperäisen suunnitelman mukaisesti määrä pelata toukokuussa, mutta koronatilanteen vuoksi turnausta siirrettiin neljällä kuukaudella.

Maittain vaihteleva koronatilanne tuo kuitenkin muutoksia MM-kisojen osallistujalistaan. Mukaan selviytyneistä 16 maasta Australia, Japani, Kanada, Norja ja Uusi-Seelanti joutuvat matkustusrajoitusten vuoksi luopumaan osanotosta. Yhdeksältä maalta tiedusteltiin tämän jälkeen halukkuutta mukaan, ja IFF päätti hyväksyä Belgian, Italian, Itävallan ja Viron mukaan. Venäjän osallistuminen on vielä epävarmaa, ja sen tilanteen selvittyä IFF vahvistaa otteluohjelman.

Brnon MM-turnauksen tämänhetkinen lohkojako:

A: Tšekki (rankingin 1.), Suomi (3.), Latvia (5.) ja Slovakia (6.)
B: Ruotsi (2.), Sveitsi (4.), Tanska (7.) ja Saksa (9.)
C: Slovenia (10.), Venäjä (11.), Viro (17.) ja Belgia (22.)
D: Puola (12.), Itävalta (19.) ja Italia (24.)

Uppsalan U19-naisten MM-turnauksen ajankohta on 1. – 5. syyskuuta, ja sen järjestämisen lopullinen vahvistaminen on IFF:llä vielä edessä.

Edellisessä U19-miesten MM-turnauksessa 2019 Kanadan Halifaxissa Tšekki juhli ensimmäistä mestaruuttaan kaadettuaan finaalissa Ruotsin. Ikäluokan maailmanmestaruuden neljästi voittanut Suomi oli Halifaxissa kolmas.

Naisten MM-kisat pelataan Uppsalassa 27.11. – 5.12. ja viime joulukuulta siirretty miesten MM-turnaus Helsingissä 3.12. – 11.12.

Kuva Suomen U19-miesten Eerikkilän-leiriltä: Vilma Pekkala

Jaa artikkeli