U19-miesten kahden maalin johto suli päätöstappioksi Tšekille

Suomen U19-miesten EFT-turnaus Malmössä päättyi sunnuntain aamuottelussa 4–5-tappioon Tšekille. Aiemmin jo sekä Ruotsin että Sveitsin kaatanut Tšekki voitti turnauksen.

Baltichallenin karulla B-puolella pelattu ottelu näytti Suomen kannalta pitkään hyvältä, kun Ilmo Leinon ja Ville Heiskan osumat toivat avauserässä kahden maalin etumatkan, ja Tšekin toisen erän kavennuksen jälkeen Teemu Halmela purjehti vastahyökkäyksen vastahyökkäyksestä linkoamaan 3–1-johdon.

Vielä päätöserän puolivälin lähestyessä Suomi johti 3-2, mutta sitten huono syöttö hyökkäysalueella antoi vastustajalle vastaiskun ja sen kakkospallosta tasoituksen. Heti seuraavassa vaihdossa Suomi menetti pallon oman maalin takana, ja päädystä luukulle sohaistu pallo päätyi Suomen verkkoon. Samuli Leppänemi nosti Suomen vielä kerran rinnalle jatkettuaan Ilmo Leinon laukauksen paluupallon verkkoon, mutta viimeisenä iski Tšekki. Kellossa oli jäljellä kuusi ja puoli minuuttia, kun Suomi menetti pallon hyökkäysalueella ja Daniel Dolejs purjehti laukomaan pallon ohi Aapo Seppälän. Suomella oli lopussa vielä kuudella viittä vastaan lupaava myllytys ja monta laukaisuyritystä, mutta perille saakka ei pallo suostunut löytämään.

Salibandya, Malmö

Miesten ja U19-miesten EFT-turnaus

U19-miehet: Tšekki–Suomi 5-4 (0-2, 2-1, 3-1)

1. erä: 3.41 Ilmo Leino (Marius Niemelä) 0-1, 14.29 Ville Heiska (Aaro Kokko) 0-2.
2. erä: 26.33 Ondrej Pecka (Jan Krejca) 1-2, 30.01 Teemu Halmela 1-3, 36.59 Konstantyn Slosar (Krejca) 2-3.
3. erä: 48.09 Filip Bergman (Daniel Grezl) 3-3, 49.51 Adam Bures (Bergman) 4-3, 50.16 Samuli Leppäniemi (Leino) 4-4, 53.36 Daniel Dolejs 5-4.