U19-miehet toisen kerran kaukalossa – Ruotsi nyt rangaistuslaukausten verran terävämpi

Suomen ja Ruotsin U19-miesten toinen kohtaaminen Eerikkilässä päättyi lopulta rangaistuslaukauksilla Ruotsin 7-6-voittoon kummankin joukkueen johdettua vuorollaan kahdella maalilla. Eilisen ensimmäisen kohtaamisen oli vienyt Suomi lukemin 13-11.

Suomi käänsi Ruotsin nopean kahden maalin etumatkan toisessa erässä 4-2-johdoksi, ja Ruotsin tultua tasoihin laukoi Olli Maksimainen runsaat kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa tilanteeksi 6-5 Suomelle. Vieraiden myllytys ilman maalivahtia tuotti kuitenkin viimeisellä minuutilla ensin tolppalaukauksen ja sitten tasoituksen, jonka Daniel Kalentun sivalsi Gabriel Kohosen poikkisyötöstä.

Rangaistuslaukauksissa onnistuivat kolme Ruotsin pelaajaa sekä Suomelta Leevi Rantala ja Amos Jäppinen.

Maat valmistautuvat ikäluokan MM-kisoihin, jotka pelataan ensi huhtikuun lopulla Tanskan Frederikshavnissa.

Salibandya, Eerikkilä

U19-miesten maaottelu

Ruotsi – Suomi 7-6 rl (2-2, 2-3, 2-1, 1-0)

1. erä: 0.54 Arvid Äse (Hampus Nydenfeldt) 1-0, 5.11 Jack Sundling (Sakarias Uriksson) 2-0, 7.31 Ville Heiska (Joona Hokkanen) 2-1 yv, 12.27 Eetu Niemelä (Hokkanen) 2-2.
2. erä 21.20 Eero Koistinen (Luukas Hyvärinen) 2-3, 24.51 Lauri Eloluoto (Amos Jäppinen) 2-4, 28.51 Albin Rommeskog (Emil Nyh) 3-4, 33.10 Ulriksson (Sundling) 4-4, 33.50 Miko Vaarimo (Teemu Karppanen) 4-5.
3. erä: Nydenfeldt (Oscar Magnusson) 5-5, 57.40 Olli Maksimainen (Santtu Vuoristo) 5-6, 59.32 Daniel Kalentun (Gabriel Kohonen) 6-6 im.

Ruotsi vei rangaistuslaukaukset 3-2.