U19 kaatoi naisten maajoukkueen kahdesti: "Kaksi suhteellisen tasapainoista peliä ja tuloskin onnistuttiin raapimaan"

Toukokuun MM-turnaukseen valmistautuvat Suomen U19-naiset kruunasivat Eerikkilän-leirinsä nappaamalla voitot molemmista keskinäisistä peleistä kotimaan liigapelaajista koottua Suomen naisten ryhmää vastaan. Lauantaina sinetöi Ulla Valtolan soolo haastajille 3–2-voiton, ja tänään U19 oli Sofia Mittentagin ja Inka Lippojoen hattutemppujen myötä parempi peräti 9-4.

–Päällimmäinen fiilis on tietysti hyvä: Kaksi suhteellisen tasapainoista peliä ja tuloskin onnistuttiin raapimaan sieltä, U19-naisten päävalmentaja Jani Lipsanen pohti rauhalliseen sävyyn.
– Tänään tulos vähän mairitteli, oltiin aika tehokkaita paikoissa. Ehkä vähän alkoi näkyä myös pieni väsyminen, vaikka peluutettiin pitkiäkin pätkiä neljällä kentällä. Ihan ei saatu niin tasapainoista peliä kuin eilen vaikka tulos vähän repsahti, kun eilen pysyi tiukkaan pitkään. Etenkin eilen pelattiin tosi hyvä matsi, ja siitä jäi äärimmäisen hyvä fiilis.

Kaikkiaan kokoontuminen oli päävalmentajan mielestä erittäin onnistunut.
– Päätavoite oli joukkuehengen luominen ja ryhmäytyminen. Samoin saatiin käytyä pelaajien kanssa jonkin verran face to face – keskusteluja vielä ennen valintaprosessia, vaikka aina tietysti toivoo, että aikaa olisi vielä enemmän, Jani Lipsanen sanoi.
– Käytiin vähän läpi, mitä haasteita MM-kisoissa ehkä on odottavissa ja minkälaisia rooleja joukkueessa on. Kyseltiin pelaajilta, millaiset roolit heidän vahvuuksiinsa heidän omasta mielestään sopisivat, ja millaisia rooleja he ovat valmiit ottamaan kisojen aikana vastaan. Pelillisesti lähinnä kerrattiin asioita, jotka omana aikanani ja jo [edellisen päävalmentajan] Vilanderin aikana on käyty läpi.

Uppsalassa pelattavaan MM-turnaukseen on nyt aikaa kolme kuukautta.
– Nyt pelaajat palaavat seurajoukkueisiin ja valmennus omille pääkallonpaikoilleen. Ruvetaan puntaroimaan, miten pelaajat ovat tähän mennessä onnistuneet, ja osa on varmasti vielä siinä tilanteessa, että tuleeko valintaa vai ei. Katsotaan, miten kevät etenee ja pelit sujuvat. Ja vaikka meidänkin ajatuksemme on, että koko ajan valmistaudutaan sen mukaan, että kisat ovat tulossa, seuraava iso steppi on kuitenkin, kun se päätös tulee, pelataanko toukokuussa vai ei. Se on varmaan jokaisella päällimmäisenä mielessä, päävalmentaja Lipsanen myönsi.

Kuva: Ville Vuorinen

Jaa artikkeli