U16-maajoukkueryhmä ja 2002 syntyneet yhteisleirille Eerikkilään

Tuore U16-maajoukkueryhmä saa Eerikkilään sparraajakseen edellisen ikäluokan eli 2002 syntyneiden valitut.

Suomen seuraava U16-maajoukkueen pelaajaryhmä sekä 27 valikoitua 2002 syntynyttä pelaajaa kokoontuu 20. – 22. marraskuuta leirille Eerikkilään. Kahden ikäluokan yhteinen tapahtuma on harkittu valinta, josta haetaan uudenlaista antia molemmille ryhmille.

– Nollakakkosten U16-vastaava tapahtuma Eerikkilässä vuosi sitten oli muutoin varsin onnistunut, mutta yksi ainoa ottelu seurajoukkuetta vastaan ei vielä tarjonnut pelaajille niin paljon kansainvälistä fiilistä kuin olisi voinut, U16-maajoukkueen päävalmentaja Jussi Huovinen taustoittaa nyt rakennettavaa yhteistä tapahtumaa.
– Samalla mietittiin, miten 02-ikäluokan jatkumo kohti U19-maajoukkuetta etenee parhaalla mahdollisella tavalla, ja päätettiin koota mukaan 02-ikäluokka sparraamaan nollakolmosia. Nollakakkosista suurimmalla osalla on vuoden alun Sveitsin-tapahtuman myötä jo jonkin verran kokemusta kansainvälisistä peleistä, ja saadaan heiltä haastetta ja testiä nollakolmosille.

Marraskuun tapahtuman erikoisuutena on myös, että 2002-ikäluokan valmentamisesta Eerikkilässä vastaavat valmentajan ammattitutkintoa paraikaa työstävät opiskelijat.
– Siellä on kasassa erittäin hyvä ryhmä, ja he ovat miettineet pojille koko prosessin: millä tavalla heidän kannattaisi pelata ja mitä asioita joukkueeseen pystytään viemään. He ovat nähneet poikien pelaamista Sveitsissä ja miettineet sen pohjalta, mikä jatkumo olisi ryhmälle tässä tapahtumassa. Nollakakkoset pääsevät hyviin käsiin, ja saadaan U16-maajoukkueelle hieno haaste, Huovinen maistelee.

– Tapahtuman mahdollistaa Salibandyliiton ja Eerikkilän urheiluopiston strateginen kumppanuus, Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala avaa tapahtuman taustoja.
– Yhteistyöllä olemme luoneet uudenlaisen toimintatavan yhdistää pelaajakehitys ja valmennusosaamisen kehittäminen. Valmentajan ammattitutkinnon ja lajiliiton huippuvalmentajakoulutuksen kautta valmentajat pääsevät osallistumaan U16-maajoukkuetapahtumaan, jolloin osaamista kehitetään aidossa toimintaympäristössä. Tavoitteena on jalkauttaa kansainvälisen pelin vaatimuksia ikäluokan painopisteet huomioiden. Tapahtuma on tärkeä askel 2002 syntyneiden huippupelaajille kohti U19-maajoukkuetoimintaa, jonka toiminnan alle ikäluokka siirtyy kaudella 2019-20.

Mikään ei urheilussa herätä yhtä paljon spekulointia kuin juniorimaajoukkueiden pelaajavalinnat, ja päävalmentaja Jussi Huovinen kertookin mielellään yksityiskohtaisesti, millaisia kriteerejä U16-valmennustiimi on pohtinut.
– Fyysisten ominaisuuksien pitää tietysti olla riittävällä tasolla, etteivät ne ole hidasteena pelaamisessa, ja pitää pystyä toimimaan pallon kanssa, koska tässäkin projektissa mennään aika paljon pallollinen peli edellä. Samalla pelin ymmärtäminen on isossa osassa eli se, millä tavalla pelaajat tunnistavat ja käyttävät tiloja sekä hahmottavat vastustajan karvauksen suhteessa omiin liikkeisiin. Tämän informaation mukaan pelaajien pitäisi pystyä tekemään oikeita valintoja kentällä. Huovinen listaa.
– 2003-ikäluokka on verrattuna viimevuotiseen vähän tasaisempi ryhmä eli siellä on vielä kovempi massa kovia ukkeleita, joista päästiin tekemään valinnat. Eli edelleen jäi monia hyviä yksilöitä myös ulkopuolelle. Nollakolmosten ikäluokassa on hyvä tekemisen meininki, jota on ollut kiva katsoa.

Päävalmentaja lähettää kiitokset seuroille, jotka ovat tehneet pelaajien otteiden tarkkailemisen helpommaksi kuin koskaan.
– Ei ole tarvinnut paljon videoita kysellä. Siellä on YouTubessa 03 Channel, joka on ollut kultaakin kalliimpi eli on päästy pelaajia katsomaan hyvin vaikka toki paikan päälläkin on käyty. Voi sanoa, että dataa pelaajista on paljon, Huovinen ylistää ja lisää, että myös valmentajille ja taustoille tekeminen on jatkuvasti kehittyvä prosessi.
– Viime vuonna tiimin kanssa aloiteltiin ja se oli myös meille harjoittelua siitä, miten kaikki kannattaa viedä läpi. Tälle vuodelle on ollut jo selkeämmät sävelet, ja on edistytty edelleen siinä, miten valintoja tehdään ja mihin kiinnitetään huomiota, Jussi Huovinen sanoo.

Eerikkilän leirille kutsutut pelaajat:

U16-maajoukkueryhmä

Maalivahdit:

Rasmus Hellsten Oilers
Riku Panuma OLS
Veeti Peltoniemi Classic

Kenttäpelaajat:

Juuso Ahola Karhut FBC
Henri Hakala Uudenkaupungin Salibandy
Ville Hietaranta Classic
Veeti Hiltunen Steelers
Jasu Holopainen Josba
Eemeli Huhtakallio Classic
Olli Jokela Oilers
Samuli Junnila Westend Indians
Lenni Kemppainen TPS
Hugo Kinnari Westend Indians
Valtteri Koskinen TPS
Roni Kranni Koovee
Kasper Kulmala TPS
Eero Kuutsa Welhot
Jarno Laukkanen Welhot
Ethan Martin Oilers
Veeti Palonen OLS
Tiitus Salokangas LASB
Benjamin Tenhonen EräViikingit
Daniel Tenhonen EräViikingit
Lauri Utunen NST
Santeri Uusi-Laitila SPV / NJ
Olli Waris Hatsina
Lassi Viitanen Oilers

2002 syntyneet pelaajat

Maalivahdit

Juuso Jokisalo Tiikerit
Aki Karjalainen LNM
Joel Välimäki TPS

Kenttäpelaajat

Jimi Ahonen Classic
Tatu Havula Josba
Niilo Helin Classic
Julius Huppunen NST
Viljami Järvikangas SPV
Pyry Kauppinen Steelers
Jakob Kerola EräViikingit
Otto Kilpi Classic
Daniel Kortetmäki TPS
Veeti Lahtinen LNM
Alpo Laitila Classic
Joona Larte Oilers
Valtteri Lämsä OLS
Matti Minkkinen O2-Jyväskylä
Justus Mustonen Oilers
Arttu Pylväläinen Happee
Aarne Rissanen EräViikingit
Mikko Ruuska LASB
Oliver Sillanpää SC Hawks / ÅIF
Topias Simonen Welhot
Peetu Toivonen TPS
Joonatan Veijola Steelers
Waltteri Vesterinen TPS
Antti Vikstedt OLS

Kuva edellisen U16-maajoukkueen turnauksesta Sveitsistä

Jaa artikkeli