U16-maajoukkueen ja sparraajien esitykset saivat päävalmentaja Jussi Huovisen myhäilemään

Niin U16-maajoukkueen päävalmentaja Jussi Huovinen kuin Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantalakin olivat erittäin tyytyväisiä Eerikkilän tapahtuman antiin.

U16-maajoukkueryhmän ja Suomen 2003 syntyneiden parhaimmiston yhteinen tapahtuma Eerikkilässä huipentui torstaina loppu- ja pronssiotteluihin. Pelaajat pelasivat neljään joukkueeseen jaettuina kahdeksan ottelun turnauksen, jonka voittajaksi selviytyi lopulta PU17 Valkoinen.

Lue lisää tapahtumasta ja katso kaikkien otteluiden maalikoosteet

– Hieno tapahtuma oppimisen kannalta, Suomen U16-maajoukkueen päävalmentaja Jussi Huovinen (kuvassa valmennuspäällikkö Miikka Lamun kanssa) kiitti.
– Molemmat ikäluokat yllättivät positiivisesti, ja mukana työskennelleet valmentajan ammattitutkintoa opiskelevat valmentajat tekivät hienoa duunia. Pelaajillehan neljä peliä neljässä päivässä sisältänyt leiri oli raskas, mutta pitää muistaa, että U19-vaiheessa pelataan viittäkin ottelua viidessä päivässä.

Jussi Huovinen oli vaikuttunut pelaajien taitotasosta.
– Täällä oli iso määrä pelaajia, jotka pystyvät tekemään pallon kanssa upeita ratkaisuja. Puhuimme paljon viisikkona pelaamisesta, ja pojille varmaan isoin anti ja oppi oli se, miten edetään ratkomaan pelejä viisikkona. Jos katsoo valmentamista kymmenen vuottaa taaksepäin, silloin vielä valmennus kertoi pelaajille, mitä tehdään. Nyt keskustellaan asiat läpi nuorten kanssa ja kehitys tulee voimakkaasti oman oivaltamisen kautta. Pelaajien kyky ottaa itse vastuuta pelaamisestaan on kasvanut hurjasti, ja tuleva sukupolvihan pystyy analysoimaan peliä videoilta paremmin kuin me valmentajat, Huovinen myhäili.

– Oli hienoa tapahtuma, kun saatiin tänne kahden ikäluokan kärki pelaamaan yhdessä ja toisiaan vastaan, ja näen tämän hyvin merkittävän osana siirtymisessä U16:sta kohti U19-ikäluokkaa, Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala muistutti.
– Oli varmasti haastavaa pelata harjoittelematta vieraiden ja puolituntemattomien pelaajien kanssa, mutta yksilötaitojen ja fyysisen suorituskyvyn näki olevan tasolla, joka antaa hyvät edellytykset menestyä. Pelaaminen sekä pallohuolellisuus ja ymmärrys siitä, mitä suomalainen huippusalibandy korkealla tasolla on, kehittyvät koko ajan, ja nämä ovat myös urheilullisia poikia eli jaksavat juosta, Rantala huomautti.
– Prosesseihin täällä osallistui 16 opiskelijavalmentajaa, ja on hienoa, että olemme onnistuneet nivomaan huippumaajoukkuetoiminnan ja valmentajakoulutuksen yhteen.

Seuraava U16-maajoukkueen tapahtuma häämöttää ensi huhtikuussa Eerikkilässä, jonne vastustajiksi saapuvat Tshekin ja Sveitsin 17-vuotiaat.

Ottelutulokset:

Tw PU17 Valk – PU17 Sin 5-3
Tw PU16 Valk – PU16 Sin 8-7 ja

Tw PU16 Valk – PU17 Valk 2-4
Tw PU16 Sin – PU17 Sin 7-8
Tw PU16 Valk – PU17 Sin 2-8
Tw Pu16 Sin – PU17 Valk 7-5

Tw Pronssiottelu PU16 Valk – PU16 Sin 6-5 VL
Tw Loppuottelu PU17 Valk – PU17 Sin 6-2

Tähdistökentälliset:

ALL STARS U16

Maalivahti:

35 Touko Ojala EräViikingit

Puolustajat:
11 Onni Forss Westend Indians
26 Amos Jäppinen Westend Indians

Hyökkääjät:
6 Gabriel Kohonen Storvreta IBK (SWE)
14 Matias Hynninen Esport Oilers
19 Leevi Rantal, EräViikingit

ALL STARS U17

Maalivahti:
66 Veeti Peltoniemi Classic

Puolustajat:
9 Eero Kuutsa TPS
73 Santeri Uusi-Laitila SPV

Hyökkääjät:
5 Patrik Korpiniemi ÅIF
8 Benjamin Tenhonen EräViikingit
28 Juuso Ahola FBT Karhut

Katso videona

Jussi Huovisen haastattelu

Jarkko Rantalan haastattelu

Haastattelut ja valokuva: Tommi Palonen

Jaa artikkeli