U16-maajoukkueen ja 2003 syntyneiden yhteistapahtuma Eerikkilässä starttaa tänään

Eerikkilän tapahtumasta on luvassa maalikoosteita ja muuta seurantaa.

Suomen alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen sekä 2003 syntyneistä kootun malliryhmän yhteinen leiri Eerikkilässä alkaa tänään. Leirin ohjelmassa on neljän joukkueen miniturnaus, jossa sekä U16-ryhmä että malliryhmä jaetaan kahteen joukkueeseen. Otteluista ja tapahtumasta on luvassa Salibandyliiton kanaville maalikoosteet ja muuta seurantaa.

Tällä kaudella alle 16-vuotiaiden maajoukkueen toimintaan osallistuvat 2004 syntyneet. Leirille on valittu neljä maalivahtia ja 31 kenttäpelaajaa. Mukana on lisäksi sparraamassa 2003 syntyneistä koottu ns. malliryhmä, jonka koko on kolme maalivahtia ja 24 kenttäpelaajaa.

– Leirin keskiössä on pallollinen hyökkäyspelaaminen ja liikkeen merkitys – eritoten kuinka pelaajat liikkuvat hyökkäyspelaamisessa, U16-maajoukkueen päävalmentaja Jussi Huovinen on valottanut tapahtuman ideaa.
– Haluamme nähdä miten pelaajat hahmottavat muiden omien pelaajien liikkeet viisikossa ja miten he huomioivat vastustajan sijoittumisen hyökätessään. Näihin samoihin asioihin kiinnitämme huomion myös puolustuspelaamisessa, ja siitä pitäisi jonkinlaiset perusperiaatteet myös puolustuspelaamiselle muotoutua.

Lue lisää ja katso listat mukaan kutsutuista tästä uutisesta

Kuva viime kauden U16-maajoukkueen ottelusta: Martin Flousek / Cesky Florbal

Jaa artikkeli