Tyttöjen FBA-yhteistyöseurat on valittu

Tyttöjen FBA-yhteistyöseuroiksi kaudelle 2018–2019 on valittu EräViikingit, SC Classic ja PSS.

 EräViikingit ja PSS ovat mukana kaikissa kolmessa ikäluokassa ja SC Classic C- ja D-tytöissä.

– Nyt mukaan ei valittu yhtään yksittäistä seuran joukkuetta, vaan mukana pitää olla vähintään kahdella ikäluokalla. Nämä kolme seuraa erottuivat muista hakijoista selkeästi pelaajaputken, organisaation ja systemaattisuuden osalta, kertoo FBA-valmentaja Hannu Santanen.

– Keväällä 2019 tulee uusi haku yhteistyöseuroiksi ja tavoitteena on silloin päästä samaan rytmiin kuin poikapuolella eli yhteistyöseuraksi ja -joukkueeksi sitoudutaan kahdeksi vuodeksi, jatkaa Santanen.

Joukkuemäärä tapahtumissa on seuraava:
B-tytöt: viisi joukkuetta, kaksi yhteistyöseuraa ja kolme United-joukkuetta
C-tytöt: kahdeksan joukkuetta, kolme yhteistyöseuraa ja viisi United-joukkuetta
D-tytöt: kahdeksan joukkuetta, kolme yhteistyöseuraa ja viisi United-joukkuetta

B-tyttöjen osalta United-joukkueiden valmennuksesta vastaa alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkuevalmennus, joka nimetään toukokuun MM-kisojen jälkeen.

Uusia valmentajia mukaan
United-joukkuemäärän kasvaessa C- ja D-tyttöjen osalta, myös valmentajien määrä lisääntyy. Molempiin ikäluokkiin kaudelle 2018–2019 on nimetty kolme uutta valmentajaa. C-tyttöjen uusia valmentajia ovat Jenni Morottaja, Mikko Nummelin ja Tessy Tillander. D-tyttöjen uusia valmentajia puolestaan ovat Piritta Hiukka, Johanna Turpeinen ja Riikka Vesa. D-tyttöjen valmennuksesta on Jouni Kivinen nimitetty ikäluokan päävalmentajaksi.

Maalivahtivalmennuksesta vastaavat samat henkilöt kuin edellisellä kaudella.

MAAJOUKKUETIE-valmentajat

Jaa artikkeli