Tuusulan olosuhdeseminaarissa esiteltiin hyvä hallihanke

Salibandyliiton järjestämien olosuhdeseminaarien sarjassa oli tiistaina 4. lokakuuta vuorossa tapaaminen Tuusulassa.

Tilaisuuden avannut Salibandyliiton yhteiskuntasuhdejohtaja Jari Kinnunen oli kutsunut paikalle alustajiksi ja keskustelun avaajiksi toimitusjohtaja Timo Havulinnan Tuusulan tenniskeskuksesta ja Keravan liikuntapäällikkö Jarmo Vakkilan.
 
Olosuhdetilanteesta kuulemassa keskustelemassa oli viiden paikallisen salibandyseuran edustajia Tuusulasta, Keravalta, Nurmijärveltä, Vantaalta ja Järvenpäästä.

Timo HavulinnaTimo Havulinna esitteli Tuusulaan hiljattain avatun ja kaksi upouutta salibandykenttää sisältävän uuden hallin hankkeen moninaisine vaiheineen. Projekti käy esimerkistä, joka toteutui lopulta yksityisen yrittäjän, kunnan ja valtion yhteisvoimin, ja jossa lajiliitollakin oli tärkeä roolinsa.

Vaikka salibandyn olosuhdetilanne keskisellä Uudellamaalla ei vieläkään ole ratkaistu, kaksi kenttää tulee tarpeeseen.

Tuusulan tenniskeskuksen toimintaa yli 30 vuotta pyörittänyt Havulinna ei ”tennismiehenä” tiennyt salibandysta juuri yhtään mitään salibandyn hallihanketta suunnitellessaan, mutta sitäkin enemmän hän on paininut monelle kollegalleen tutun problematiikan parissa. Kuinka pitää käyttöaste riittävän korkealla, jotta toiminta voisi kestää taloudellisen tilanteen muutoksissa ja eri lajien harrastamisen suosion vaihdellessa?

Tuusulan tapauksessakin alun perin tennikseen tehtyjä kenttiä on vuosien varrella muutettu palvelemaan muita lajeja. Myös salibandya. Kun laajennusta ryhdyttiin suunnittelemaan, Havulinna lähti hakemaan neuvoa Salibandyliitosta.

– Olin todella yllättynyt soitettuani Esko Kyyhkyselle (olosuhdepäällikkö), kun hän lupasi oitis tulla tapaamaan meitä. Saimme Eskolta todella kullanarvoisia neuvoja ja vinkit millainen halli voisi tulla kyseeseen, vaikka kirjallisia oppaita onkin olemassa. Se rohkaisi jatkamaan tosissamme projektimme suunnittelun kanssa, Havulinna kertoo.

Projektille haettiin valtionavustusta vuoden 2014 lopulla. Kuitenkin keväällä 2015 kielteisen tukipäätöksen salibandyhallille Opetus- ja kulttuuriministeriöstä saanut tenniskeskus päätti hallituksensa päätöksellä lähteä edistämään hanketta muilla keinoin.

Tuusulan halli sisältäRakennuttajien kilpailutuksen jälkeen hanke edistyi ripeästi ja ensimmäiset kaivurin kuopaisut maaperään tehtiin tämän vuoden maaliskuussa, koska hallin piti olla valmis kuluvan kauden alkuun mennessä.

Havulinnaa rohkaistiin hakemaan uudestaan valtion avustusta, vaikka 1,5 miljoonan rahoitussuunnitelmassa ei tähän oltu varauduttu tiukan rakentamisaikataulun vuoksi.

– Olin positiivisesti yllättynyt, kun Opetus- ja kulttuuriministeriön päätöksiä selaillessani huomasin, että meille keväällä 2016 myönnettiinkin 420 000 euron tuki, hän kertoo.  

Kiitosta hän jakaa myös Tuusulan kunnalle kaavoitukseen liittyvistä asioista, ja että kunta otti hoitaakseen hallin sisääntuloteiden ja parkkialueen rakentamisesta koituvat kulut. Tuusulan kunta omistaa myös 52 % halliyhtiöstä.
   
Monien vaiheiden jälkeen pinta-alaltaan yli 2000 neliömetrin suuruinen ja kaksi täysimittaista Taraflex-alustaista salibandykenttää käsittävä halli pukuhuonetiloineen avattiin puolen vuoden tiiviin rakennusvaiheen jälkeen 5. syyskuuta 2016 Tuusulan tenniskeskuksen vanhemman hallin viereen. Toisen kentän yhteydessä on katsomotilaa n. 150 hengelle.

Hallin nettisivut toimivat osoitteessa: tuusulantenniskeskus.fi.

Salibandyliiton olosuhdeseminaarien sarja jatkuu. Missä ja milloin tapaamisia järjestetään, katso täältä.

Kuvat: Tuusulan tenniskeskus.

Veikkauksen tuotolla tuettu kohdeTuusulan hallihanke sai Etelä-Suomen aluehallintoviranomaisen myöntämän 420 000 euron suuruisen liikuntapaikkarakentamisen avustuksen. Kyseinen tuki on 100% Veikkauksen tuottoa.

Jaa artikkeli