Turvallinen urheilu on meidän kaikkien perusoikeus - osallistu avoimeen koulutukseen maanantaina 5.6.

Väestöliiton ja suomalaisen urheilun Et ole yksin -hanke järjestää häirintäyhdyshenkilöiden koulutuksen. Kaikille avoin ja maksuton koulutus järjestetään maanantaina 5.6. klo 10-12 Teamsissä. 

Väestöliiton ja suomalaisen urheilun Et ole yksin -yhteishankkeessa edistetään jokaisen oikeutta nauttia urheilusta turvallisesti sekä tulla kohdelluksi yhdenvertaisesti ja kunnioittavasti. Lue lisää hankkeesta.

Onko seurassanne jo nimettyä häirintäyhdyshenkilöä?

Jos ei, niin nyt on hyvä mahdollisuus lisätä turvallisen toimintaympäristön elementtejä seura-arjessa, sillä hankkeen kautta on on tarjolla maksutonta koulutusta myös urheiluseuroille. Häirintäyhdyshenkilön tehtävänä on tukea ja neuvoa häirintää, kiusaamista, väkivaltaa tai muuta epäasiallista käytöstä kohdannutta.

Millaista on häirintäyhdyshenkilönä toiminen urheiluorganisaatiossa? Miten kohdata epäasiallisen käytöksen tapauksia ja mitä häirintäyhdyshenkilönä toiminen vaatii? Tilaisuudessa keskustellaan häirintäyhdyshenkilönä toimimisesta käytännönläheisesti ja pohditaan myös millaiset asiat voivat tukea tehtävässä jaksamista.

Tilaisuus koostuu kahdesta osuudesta: aamupäivän hybridimuotoisesta koulutuksesta kaikille asiasta kiinnostuneille sekä iltapäivän vertaistuellisesta kohtaamisesta vain lajiliitoissa häirintäyhdyshenkilöinä toimiville. Iltapäivän tapahtuma järjestetään Taitotalossa Helsingin Pitäjämäessä.

Koulutustiedot:

Maanantaina 5.6. klo 10-12
Teams-koulutus (etukäteisilmoittautuminen 29.5. mennessä)
Koulutussisältö: tietoa häirintäyhdyshenkilönä toimimisesta, häirintätapausten kohtaamisesta, jatko-ohjauksesta sekä kansainvälisistä ohjeistuksista ja suosituksista.

Tilaisuudessa noudatamme Väestöliiton turvallisemman tilan periaatteita. Voit tutustua periaatteisiin etukäteen täältä. Häirintäyhdyshenkilönä tilaisuudessa toimii Laura Keskinen. Lisätietoja: Sanni Laurila, Et ole yksin, Väestöliitto, sanni.laurila@vaestoliitto.fi, puh. 040 1903611.  Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Väestöliiton Et ole yksin -hankkeen ja Olympiakomitean kanssa. Ilmoittautuminen 29.5. mennessä:

Elina Anttonen
Kehityspäällikkö, seuratoiminta
Seuratoiminnan johtamisen tuki ja kehittäminen, suora seuratuki, Tähtiseuratoiminnan johtaminen ja kehittäminen, kouluyhteistyö.

Jaa artikkeli