Turun salibandykevät kuumenee yhä: TPS ensi kertaa liigafinaaleihin

TPSn ennätysyleisö 2 350 katsojaa näki ensi kertaa välieriin selvinneen joukkueen rynnivän saman tien aina finaaleihin saakka.

TPS löi tänään kotonaan 2 350 katsojan riemuksi SPV:n 5-4 ja eteni ensi kertaa historiassaan Salibandyliigan loppuotteluihin. Voitot menivät turkulaisille 4-2, ja loppuottelusarjassa TPS kohtaa paras seitsemästä -periaatteella kolme perättäistä kultaa napsineen Classicin.

Tänään TPS takoi taululle kymmenessä minuutissa 3–3-johdon, mutta veitsi kurkulla pelannut SPV ei taipunut vaan nousi ennen erätaukoa maalin päähän ja toisessa erässä Tuukka Kivirannan osumalla tasoihin. Illan viimeiset maalit nähtiin vielä toisessa erässä. Olli Laine iski turkulaisille neljännen ja Miko Kailiala ylivoimalla voittomaaliksi jääneen viidennen osuman. SPV:n Jari Hankkio kavensi vielä erän lopussa, mutta tasoitus jäi tänään haaveeksi.

– Tultiin taas porteista loistavasti ja ansaittiin nopea johtoasema. Vastustaja näytti sen jälkeen tasonsa ja hilautui väkisin takaisin peliin mukaan, TPS:n valmentaja Jukka Ruotsalainen analysoi joukkueensa sivuilla.
– Päätöserä oli jälleen meiltä erinomainen ja joukkue pelasi erittäin fiksusti viimeiset minuutit kellosta pois. Pidettiin SPV:n hurja hyökkäyskalusto yhtä matsia vaille neljässä osumassa, joka on mieletön saavutus joukkueelta ja osoittaa kuinka sitoutunut ja henkisesti vahva joukkue meillä on. Nyt nautitaan tämä ilta tästä ja huomenna fokus 110 prosenttisesti kohti lauantain finaaliavausta.

Anssi Koskisen ottelukuviin

Ensimmäinen loppuottelu Classic–TPS pelataan lauantaina 13.4. Tampereella.

Ottelun maalikooste:

TPS:n Mikko Hautaniemen ja Olli Kinnusen mietteet finaalipaikan varmistuttua:

Salibandyliigan karsinnassa ÅIF tasoitti Oliver Sillanpään jatkoaikamaalilla voitoiksi 1-1 Karhuja vastaan.

Molemmat joukkueet ehtivät johtaa toista kohtaamista vuorotahtiin ennen kuin ÅIF:n Tuomas Liukolammen rangaistuslaukaus runsaat neljä minuuttia ennen loppua siirsi ratkaisun jatkoajalle. Sitä ehdittiin pelata hiukan yli kolme minuuttia ennen kuin Oliver Sillanpää sai pallon kulmavapaalyönnistä Kasper Tähkältä ja sijoitti laukauksensa takatolpan juureen.

Kuva: Anssi Koskinen

Jaa artikkeli