Turun derbyä jännitti 1355 katsojaa – TPS karkasi lopussa

TPS nappasi F-liigan miestenkin sarjassa Turun herruuden, kun se kaatoi kauden ensimmäisessä derbyssä Kupittaan 1355 katsojan edessä FBC Turun lopulta 7-1. TPS on voittanut kaikki syksyn kolme otteluaan.

Tänään Olli Laine päätti komean syöttömyllyn TPS:n avausmaaliin, ja ensi erän lopussa Miko Kailiala nosti vielä lähivaparikuviosta etukulmaan eron kahteen. Aaro Ollikainen kiskaisi terävästi FBC:n kavennuksen toisessa erässä, jota väritti kaksi videotarkistusta. Ensin hylättiin TPS:n maali Mikko Hautaniemen oltua maalivahdin alueella, ja erän lopussa varmistui FBC:n Pyry Kauppiselle punainen kortti hänen kyynärpäänsä osuttua vastustajaan. Vielä ottelun viimeisen kymmenminuuttisen alkaessa TPS johti vasta 2-1, mutta sitten numerot repesivät. Tuomas Ojalan ja Janne Hoikkasen maalien jälkeen osuivat Hoikkanen sekä Miko Kailiala tyhjiin ja sen jälkeen vielä Mikko Hautaniemi loppunumerot. Hoikkanen (2+1) ja Olli Laine (1+2) olivat ottelun kolmen tehopisteen miehet.

Anssi Koskisen ottelukuviin

Lauantaina ovat vuorossa ottelut OLS–Oilers, SPV–Nurmon Jymy, EräViikingit–Westend Indians ja Happee–Nokian KrP. SPV:lle lauantain paikallispeli on vasta kauden avaus.

Kuvat: Anssi Koskinen