Tupaliiga vauhdissa

Tupaliiga vauhdissa  Uudenmaan prikaatin turnaus

Tupaliiga on vauhdissa ympäri suomea eri varuskunnissa. Tupaliigassa on mukana tällä hetkellä noin 10 varuskuntaa ja tupaliiga huipentuu 6.10.2017 pelattavaan finaaliin.

Mikä on tupaliiga video https://www.youtube.com/watch?v=6WKtb3wkAzY

Uudenmaan prikaatissa tupaliigaa pelattiin 1.9.-2.9. ja mukana oli 16 tupaa eli noin 160 varusmiestä.

Saimme turnauksen jälkeen haastatteluun Uudenmaan prikaatin VMTK:n Puheenjohtaja Jimmy Alakylän:

Miten tupaliiga otettiin vastaan varusmiesten keskuudessa?

Varusmiehet olivat erittäin kiitollisia turnauksesta ja toivovat tulevaisuudessa lisää vastaavanlaisia tapahtumia. He olivat hyvillään, että saimme järjestettyä turnauksen yksiköiden ohjelman ja harjoitusten ehdoilla. 

       Osa varusmiehistä ei ainoastaan osallistunut turnaukseen salibandyn takia, vaan ryhmäytymisen ja sosialisoitumisen kannalta. Heidän mielestään on virkistävää osallistua erinäisiin tapahtumiin tuvan kanssa ja näin ollen parantaa ryhmähenkeä. Oli oikeudenmukaista, että turnaus pelattiin tuvittain, sillä kaikki eivät ole ammattilaisia lajissa. Mikään joukkue ei muodostunut ainoastaan harrastajista, vaan jokaisessa joukkueessa oli kaikentasoisia pelaajia. 

Oliko tupaliiga helppo järjestää?

– Turnaukseen oli helppo saada joukkueita mukaan, sillä vastaavanlaiset aktiviteetit ja tapahtumat kiinnostavat varusmiehiä, etenkin salibandy. Jaoimme jokaiseen tupaan esitteen tupaliigasta, pidimme puhutteluja muodon edessä ja laitoimme Facebook-ryhmäämme tietoa ja ilmoittautumislomakkeen tupaliigasta. Ensimmäisen päivän aikana saimme jo 10 joukkuetta mukaan. TehoSport – juomat saatiin kasarmille hyvissä ajoin, ja ne riittivät hyvin sammuttamaan pelaajien janon. Kiitos siitä!

Ainoa ongelma oli sopivien turnauspäivien löytäminen. Oli vaikeaa löytää kolme iltavapaata, jolloin kaikki yksiköt olisivat varuskunnalla läsnä samaan aikaan. Jouduimme siirtämään pariin otteeseen turnauksen ajankohtaa, mutta saimme lopulta ongelman ratkaistua. 

Toinen ongelma turnauksen aikana oli yhtäkkiset myöhästymiset / poissaolot metsäharjoitusten takia. Ratkaisimme ongelman muuttamalla otteluita erittäin lyhyelläkin varoitusajalla. Kaiken kaikkiaan turnauksen järjestelyt onnistuivat hyvin, aiheuttaen vain minimaalista päänvaivaa!

Millainen tunnelma oli turnauksessanne?

– Tunnelma turnauksessa oli intensiivinen ja korkea. Saimme tunnelmaa nostattavaa musiikkia pauhaamaan ennen otteluiden alkua. Pelaajat ottivat pelit tosissaan ja kannustivat toisiaan. Välillä nähtiin erittäin värikylläisiäkin otteluita (paljon virheitä ja vapaalyöntejä). Kaiken kaikkiaan fiilis oli todella hyvä, varusmiehet olivat innoissaan ja valmiita taistelemaan joukkueensa puolesta! Finaalissa varusmiehet kuitenkin hieman rauhoittuivat ja pelasivat huolellisemmin: katseet turnauksen voitossa. 

Voin lopuksi mainita, että tupaliiga-konsepti on erittäin toimiva ja toivottavasti järjestetään myös tuleville saapumiserille. 

tupaliiga22.jpg

********************************* 

Tupaliigan pelit jatkuvat ympäri suomea mm. 25.9. aloitetaan Huovinrinteellä, 26.9. Parolassa ja Santahaminassa.

Tupaliiga huipentuu 6.10. Seinäjoen Urheilutalolla pelattavaan Tupaliigan finaaliin.

Jaa artikkeli