Tukisäätiö jakaa avustuksia yhdenvertaisten harrastusmahdollisuuksien tukemiseksi

Salibandyn Tuki -säätiö on päättänyt avustaa 15 salibandyseuraa jakamalla avustuksia yhdenvertaisten harrastusmahdollisuuksien tukemiseksi. Kaikkiaan avustuksia jaetaan 24 000 euroa.

Myönnetyistä avustuksista 14 liittyi vähävaraisten tukemiseen. Yhtä seuraa lukuun ottamatta kaikilla avustettavilla seuroilla on jo olemassa rahasto tai vastaava järjestelmä tuen jakamiseksi eteenpäin. Salibandyseuroille myönnettävät avustukset kohdennetaan suoraan vähävaraisten perheiden nuorille ja lapsille heidän harrastustoimintansa tukemiseksi.

Yksi avustettava hanke on salibandyn ja voimavaravalmennuksen pilottihanke ”Vireä mieli”. Ilves ry:n salibandyjaosto ja Mielenterveyden keskusliitto (MTKL) kokosivat tavoitteellisen salibandyjoukkueen. Toiminnassa käytetään urheiluseuran, sosiaali- ja terveysyhdistysten ja yritysten yhteistyönä toteutettavaa mallia arjen toimintakyvyn ja osallisuuden vahvistamiseksi.

– Erittäin hienoa, että saimme vähän erityyppisiä hakemuksia yhdenvertaisten harrastusmahdollisuuksien tukemiseksi. Salibandylla on valtava potentiaali luoda edellytyksiä parempaan ja mielekkäämpään arkeen. Tervehdimme ilolla erilaisia hankkeita, joilla salibandyn kautta voidaan tehdä yhteiskunnallista hyvää. Se on osa meidän yhteiskuntavastuutamme, toteaa säätiön asiamies Jari Kinnunen.

Salibandyn Tuki -säätiö sai Kivralta keväällä 2022 lahjoituksen, joka kohdennetaan suoraan vähävaraisten lasten harrastusmahdollisuuksien tukemiseen.

– Lasten liikkuminen on yhteiskunnan ja tulevaisuuden näkökulmasta hyvin tärkeää ja salibandylla on hienot edellytykset mahdollistaa liikunnan iloa laajasti koko yhteiskunnassa. Ylpeänä F-Liigan kumppanina Kivrasta on hienoa päästä tukemaan vähävaraisten lasten harrastusmahdollisuuksia ja jatkamme työtä lasten ja nuorten liikkumisen tukemiseksi myös jatkossa, kertoo Kivran toimitusjohtaja Ilari Abdeen.

Yhdenvertaisten harrastusmahdollisuuksien tukeminen 2022
hakija, kohde, tukisumma (€)

EräViikingit ry, vähävaraisten tukeminen, 1700
FB Factor ry, vähävaraisten tukeminen, 1700
Ilves Salibandy ry, Vireä mieli -hanke, 1700
Lehmo Balls-96 ry, vähävaraisten tukeminen, 1700
Nurmon Jymy ry, vähävaraisten tukeminen, 1700
O2 Jyväskylä ry, vähävaraisten tukeminen, 1700
Parkanon Ponteva ry, vähävaraisten tukeminen, 1700
Rauman Salba ry, vähävaraisten tukeminen, 1700
Salibandy Club Classic ry, vähävaraisten tukeminen, 1700
Salibandy Club Urbans ry, vähävaraisten tukeminen, 1700
SBC Levi ry, vähävaraisten tukeminen, 1000
SB-Pro Nurmijärvi ry, vähävaraisten tukeminen, 1500
SC Hawks ry, vähävaraisten tukeminen, 1700
Seinäjoen Peliveljet ry, vähävaraisten tukeminen, 1500
Tikkurilan Tiikerit ry, vähävaraisten tukeminen, 1300
Yhteensä 24 000

Avustukset tilitetään seuroille marraskuun aikana.

Hyppää mukaan kasvattamaan yhteistä pottia ja nappaa F-liigan liput ilmaiseksi Kivraan. Lataa matsiliput Tiketti.fi ilman toimituskuluja – samalla teet hyvää ja tuet vähävaraisten lasten ja nuorten liikuntaa!

Salibandyn Tuki -säätiö on perustettu vuonna 2008 Suomen Salibandyliiton peruspääomalahjoituksen turvin. Säätiön tarkoituksena on edistää ja tukea salibandyharrastusta, salibandytoimintaa ja erityisesti salibandyn junioritoimintaa Suomessa. Säätiö ottaa vastaan lahjoituksia ja jakaa avustuksia salibandyharrastuksen edistämiseksi. Vuodesta 2011 lähtien säätiö on jakanut avustuksia salibandyseuroille kaikkiaan lähes 400 000 euroa.

Lisätietoja (Säätiön asiamies)

Jari Kinnunen
Yhteiskuntasuhdejohtaja
Sidosryhmä-, yhteiskunta- ja järjestösuhteet. Taloushallinto ja -raportointi, edunvalvonta ja suhdetoiminta, Respect-toiminta.

Jaa artikkeli