Tshekin maajoukkueen Milan Garcar valitsi Nokian KrP:n

Nokian KrP on julkistanut joukkueensa ensi kauden Salibandyliigaan, ja nokialaisten nimekkäin vahvistus on Tshekin maajoukkuemies Milan Garcar. Maalinsa suulle KrP on pestannut Divarin SBS Wirmosta Tomi Aaltosen, jolla on tilillään nuorten MM-kulta keväältä 2011.

Milan Garcar 31, (kuvassa) on luutinut Tshekin paidassa neljä MM-turnausta, ja myös Ruotsin Svenska Superliganissa pelannut puolustaja siirtyy Nokialle Tatran Stresovicesta.

Pois lähteneistä peräti neljä siirtyi Sveitsiin: Kapteenina toimineen Matti Koskelan uusi seura on Kloten ja Lukas Meisterin Wiler-Ersigen. Jani Rajala ja Miika Nieminen siirtyvät Sveitsin A-liigasta pudonneeseen Olteniin.  Lisäksi monivuotinen luottopelaaja Visa Rikala siirtyi Helsinkiin Divarin M-Teamiin opiskeluiden takia. Kilpailijalle KrP menetti hyökkääjä Miro Lehtisen, joka palasi Kooveen paitaan. Loput poisjääneet joko lopettivat pääsarjatasolla tai eivät olisi saaneet jatkosopimusta.

Viime keväänä Nokia sai liigapeleihin jalkeille vain kaksi kentälllistä täysi-ikäisiä liigapelaajia, mutta nyt päävalmentaja Heikki Luukkonen on saanut pyörittää toukokuun alusta asti 40 miehen harjoitusrinkiä.

Isoimmin Nokialla uudistuu maalivahtiosasto kun Matti Tuomiranta sekä Eero Peiponen ovat poissa ja Tomi Aaltonen saa aisaparikseen 1997 syntyneen Santtu Pohjosen.

Liigalegenda Lasse Salminen jatkaa pääsarjapelejä näillä näkymin puolustajan paikalla, mutta nimimiehiä riittää edelleen hyökkäykseenkin. Taiturit Henri Johansson ja Tommi Merto jatkavat, Johannes Jokinen liittyy ryhmään mestari Happeesta, Antti Naskali Kooveesta ja Ossi Ojala Classicista, jossa rooli jäi potentiaalia pienemmäksi.

– On ollut hienoa aloittaa uusi projekti uuden joukkueen kanssa, yhteinen matka on vasta alussa, mutta joukkue on ottanut lupaavia ensiaskeleita yhdessä ja sitoutunut hienosti yhteiseen projektiin. Aikaisempaan on myös selkeää parannusta se, että useammalla pelaajalla on pidempi kuin yhden kauden sopimus, jolloin jatkuvuus ja sitoutuminen on varmemmalla pohjalla, luonnehtii päävalmentaja Heikki Luukkonen.
– Mukaan on saatu paljon motivoituneita pelaajia, joilla on halu näyttää ja kehittyä eteenpäin urheilijoina, kaikkiaan olen todella tyytyväinen nykyiseen joukkueeseen, voisi sanoa, että nyt on jalkeilla valmentajan näköinen joukkue. Tällä hetkellä tekeminen tähtää siihen, että saadaan luotua joukkueeseen sellainen ilmapiiri, jossa jokainen pystyy antamaan itsestään joka ilta parhaansa harjoituksissa ja peleissä, jatkaa Luukkonen.

Lue lisää Nokian KrP:n sivuilta

Alla joukkueen sopimustilanne kokonaisuudessaan, lisäksi neuvottelut ovat parhaillaan kesken kahden ulkomaalaispelaajan kanssa.

Maalivahdit

Tomi Aaltonen (SBS Wirmo)
Joona Lehtinen (farmijoukkue)
Santtu Pohjonen
      

Puolustajat

Aleksi Anttila
Jussi Asunta (Koovee A-jun)
Milan Garcar (Tatran, CZE)
Joni Henttonen
Ville Kangasmäki
Kalle Keskitalo (OLS  A-jun)
Jare Koskela
Elmo Luoto
Lasse Salminen
Sami Ärlig (Ilves)
      
Hyökkääjät

Vesa-Matti Isokallio
Henri Johansson
Johannes Jokinen (Happee)
Tomi Kolkkanen (Classic A-jun)
Henry Kuosmanen (Koovee A-jun)
Henri Mattila (try-out)
Markus Mattila
Tommi Merto
Jussi Mustalahti
Antti Naskali (Koovee)
Ossi Ojala (Classic)
Ville Ollikainen (Ilves)
Domokos Racz (Ilves)
Janne Suoniemi
Jesse Vainio

Kuva: Nokian KrP

Jaa artikkeli