Tšekki parempi rangaistuslaukauksissa – Suomen miehet kolmansiksi Plzenissä

Suomen miesten salibandymaajoukkueen EuroFloorball Tour -turnaus Tšekin Plzenissä päättyi 4–5-tappioon isäntämaalle rangaistuslaukauskisan jälkeen. Vielä runsaat kolme minuuttia ennen peliajan loppua Suomi oli johtanut ottelua kahdella maalilla.

Eemeli Salinin ja Oskari Heikkilän Suomelle laukoma nopea kahden maalin johto suli Tšekin avauserän loppuun viidellä kolmella vastaan laukomaan kavennukseen ja toisen erän tasoitukseen. Justus Kainulaisen ylivoimaosuma ja Sami Johanssonin kolmannen erän yläkulmasijoitus siirsivät Suomen uudelleen kaksi maalia edelle, mutta loppuun asti sekään ei kantanut. Tšekin Filip Forman kavensi runsaat kolme minuuttia ennen täyttä aikaa Suomen huonon avaussyötön jälkeen, ja puolitoista minuuttia ennen täyttä aikaa Ondrej Nemecek kiskaisi kuudella viittä vastaan tasoituksen ohi maskissa olleen Joonas Kaltiaisen. Suomella oli vielä loppusekunneilla kaksi hyvää ratkaisupaikkaa, mutta Lukas Bauer Tšekin maalissa ehti eteen.

Rangaistuslaukauskisa ratkesi seitsemännessä parissa, kun Filip Forman onnistui maalinteossa mutta Rasmus Kainulainen ei.

Suomi sijoittui turnauksessa Ruotsin ja Tšekin jälkeen kolmanneksi.

– Siellä oli jo paljon hyvää, Suomen päävalmentaja Petteri Nykky pohti pelin päätyttyä.
– Ekassa erässä pysyttiin hyvin 16 minuuttia, sitten taas ote herpaantui, otettiin muutama jäähy ja kaveri pääsi rokottamaan ja syömään meidän energiat alas. Viimoisessakin erässä oli paljon paikkoja ja johtoasema 4-2 mutta nukuttiin vähän vaparissa kun oli ensin menetetty pallo ja sitten viimeinen viivasta risukasan läpi. Mutta Tšekki pelasi hyvin, siellä ovat pojat tehneet hienoa työtä. Paljon kysymyksiä tämä vielä jätti. Kohta pitäisi leipoa joukkuetta kasaan, ja analysoidaan ensin pelit ihan rauhassa, Nykky mietti.
– Ehkä tänään kurinalaisuus oli pitkälle parempaa kuin aikaisemmin mutta onhan pelissä vielä paljon kehitettävää. Valmennuksen kanssa pohditaan, kuka pystyy pelaamaan ja puolustamaan sillä tavoin kuin meidän identiteetti kuitenkin perustuu siihen, että pitää pystyä puolustamaan hyvin.

Kuvia ottelusta

Salibandya, Plzen, Tšekki

Miesten EuroFloorball Tour -turnaus

Tšekki–Suomi 5-4 rl. (1-2, 1-1, 2-1, 1-0)

1. erä: 5.27 Eemeli Salin 0-1, 7.24 Oskari Heikkilä (Juha Kivilehto) 0-2, 19.50 Filip Langer (Ondrej Nemecek) 1-2 yv.
2. erä: 26.26 Mikulas Krbec (Filip Forman) 2-2, 29.23 Justus Kainulainen (Sami Johansson) 2-3 yv.
3. erä: 45.27 Johansson (Aaro Astala) 2-4, 56.48 Forman (Martin Kisugite) 3-4, 58.26 Nemecek (Langer) 4-4 im.

Torjunnat:
Lukas Bauer Tšekki 3+5+5=13,
Joonas Kaltiainen Suomi 4+4+2=10.

Jäähyt: Tšekki 2 min, Suomi 2×2 min.

Erotuomarit: Håkan Soderman ja Glenn Boström, Ruotsi.

Yleisöä: 646.

Suomen parhaana palkittiin Ville Lastikka.

Katso ja kuuntele päävalmentaja Petteri Nykyn mietteet pelin päätyttyä:

Kuva: Martin Flousek / Cesky Florbal

Jaa artikkeli