"Trimmatkaa ääni kuntoon ja laittakaa sinivalkoista päälle" - Tälläistä fanitunnelmaa oli alkusarjojen peleissä

Prahan MM-kisoissa jo alkusarjojen peleissä fanikatsomossa oli tunnelmaa. Ihmismerestä pystyi helposti löytämään myös muutamat sinivalkoisiin sonnustautuneet Suomi-fanit.

Salibandyn miesten MM-kisat pelataan Prahassa joulukuun alussa. Suomi pelasi ensimmäisen pelinsä naapurimaa Ruotsia vastaan. Peliä oli katsomassa yhteensä 10 113 silmäparia. Katsomossa on ollut tunnelmaa, joka pelissä ja ihmismerestä on ollut helppo tunnistaa myös sinivalkoisiin sonnustautuneita Suomi-faneja.

Alkusrajan pelit on nyt pelattu ja myös fanitunnelmaa on tallentunut haastattelujen muodossa. Suomen ykkösfani ja faniryhmän johtaja Tero Töyrylä kertoi haastattelussa, että raskaampi fanituskalusto saapuu Prahaan vasta loppuviikosta. Alkusarjan peleissä kalustona on kulkenut pelaajien pahvinaamat, rumpusetti ja lippuja. 

Ukkoset ovat nauttineet MM-kisojen tunnelmasta jo kymmenen vuoden ajan. He kehoittavatkin paikalla saapuvia muita Suomi-faneja trimmaamaan äänihuulet kuntoon ja laittamaan liput liehumaan. Annastiina on kannustamassa Suomea puolisonsa, maajoukkuehyökkäjä, Sami Johanssonin pelipaidassa. Annastiina on nauttinut pelien lisäksi Prahasta kisakaupunkina.

Jaa artikkeli