TPS:n karu ilta: Ainoa vahti jäähylle, pörssikärki maaliin ja kolmen maalin johto taivaan tuuliin

SSRA nousi kolmen maalin takaa voittoon, kun TPS:n ainoa maalivahti Noora Vuorela istui jäähypenkillä.

SSRA haki naisten Salibandyliigassa erikoisen voiton Turusta kaadettuaan TPS:n 7-5. TPS johti kolmannessa 5-2, kun sen ainoa maalivahti Noora Vuorela sai ison rangaistuksen ja turkulaiset joutuivat laittamaan kenttäpelaajan maaliin.

Kolmatta erää oli pelattu neljä minuuttia ja 53 sekuntia, kun TPS:n maalivahti Noora Vuorela passitettiin 2+10 minuutin jäähylle. Vuorela sai ensin kakkosen repäistyään vastustajalta mailan kädestä ja heitettyään sen sivuun sekä sitten kympin protestoituaan rangaistustaan. Maalivahdin varusteisiin sonnustautui ottelussa jo hattutempun laukomaan ehtinyt maajoukkuehyökkääjä Sofia Leino. Aivan kenestä tahansa ei olekaan kyse, sillä Leino komeilee sekä naisten liigan pistepörssin että maalipörssin ykkösenä.

Kahden minuutin ylivoiman aikana Sanna Risteli kavensi, ja kohta oululaiset pöllyttivät TPS-verkkoa vielä kolme kertaa lisää siirtyen johtoon. SSRA:n viimeisen maalin ja loppunumerot nosti sitten Sanni Uimarihuhta tyhjiin.

Sofia Leino ehti merkkauttaa kaksi torjuntaa ennen kuin jäähyltä päässyt Noora Vuorela palasi paikalleen pelikellon näyttäessä 58.00.

(Edit klo 20.35:

Ei ensin kaksi ja sitten 10 minuuttia vaain suoraan 2+10 minuuttia seuraavan sääntökohdan mukaisesti:

610 Kahden minuutin joukkuerangaistuksen + 10 minuutin henkilökohtaisen rangaistuksen aiheuttavia rikkeitä

1) Pelaaja tai joukkueen toimihenkilö syyllistyy epäurheilijamaiseen käytökseen.

Epäurheilijamaista käytöstä on:

Loukkaava tai epäreilu käytös erotuomareita, pelaajia, toimihenkilöitä, toimitsijoita tai katsojia kohtaan tai mikä tahansa “filmaaminen”, jonka tarkoitus on harhauttaa erotuomareita. Tarkoituksellinen kaukalon laidan tai maalin kehikon potkiminen, kaataminen tai lyöminen. Mailan tai muiden varusteiden heittäminen myös pelikatkon aikana tai vaihtoalueella.)

Arkistokuva iloisemmasta hetkestä: Anssi Koskinen