TPS:lle historiallinen mestaruus – PSS taipui ratkaisufinaalissa kotikentällään

TPS on ensi kertaa historiassaan F-liigan naisten mestari. TPS löi ratkaisevassa loppuottelussa Porvoossa viime kauden mestari PSS:n maalein 2-1 ja vei finaalisarjan 4-3. PSS:n kotiluola Aurorahalli oli myyty loppuun jo kaksi tuntia sen jälkeen, kun sarjan eteneminen seitsemänteen loppuotteluun varmistui.

Maalille hetkeksi unohdetun Ella Sundströmin sivaltama johto PSS:lle kesti aina kolmanteen erään saakka, mutta sitten TPS:n rakentama paine tuotti tulosta. Erän kuudennella minuutilla Milla Nordlund eteni sektoriin ja yllätti PSS-vahti Arla Salon laukauksella alakulmaan. Lisää tuli vain kolme minuuttia myöhemmin: Maalia kiertämään lähtenyt Sofia Leino syöttikin jo ennen ensimmäistä tolppaa ja Noora Rantanen siirsi läheltä turkulaiset ensi kertaa johtoon.

Päivän mestaruus oli viime kaudesta lujasti vahvistuneen TPS:n ensimmäinen mitali naisten liigassa ja seuran ensimmäinen aikuisten salibandykulta. Ennen tätä TPS:n paras sijoitus naisten liigassa oli ollut kevään 2019 neljäs tila.

PSS:llä on viime kevään mestaruutensa lisäksi liigassa nyt kolme hopeaa ja kaksi pronssia. Tänäkin keväänä joukkue kävi jo maalin päässä mestaruudesta, mutta kuudennen finaalin jatkoaikamaalin Turun Kupittaalla iski TPS.

Jarmo Koskelan ottelukuviin

Kuvat: Jarmo Koskela

Jaa artikkeli