TPS potkaistiin tylysti ulos Champions Cupin finaalista: "Olisin vähän ryhdikkäämpää esitystä odottanut"

Ruotsin mestari IKSU oli aivan liian kova pala TPS:n naisille Champions Cupin välierässä lauantaiaamuna. Turkulaiset kärsivät tylyn selkäsaunan tappiolukemin 15-1.

Ruotsin mestari IKSU oli aivan liian kova pala TPS:n naisille Champions Cupin välierässä lauantaiaamuna. Turkulaiset kärsivät tylyn selkäsaunan tappiolukemin 15-1.

Suomen cupin voittajana paikan turnauksesta saanut TPS kaatoi perjantain puolivälierässä Tshekin mestarin FK Tigers Jizni Meston, mutta IKSU oli toista maata. Kivikova länsinaapurin tähtisikermä murjoi jo avauserän lukemiksi 7-0, ja peli oli pelattu.

TPS-leirissä höykytys otettiin tyrmistyneenä vastaan.

– Ei riittänyt tänään, sen kanssa voi olla aika rehellinen, päävalmentaja Aki Vilander myönsi pettyneenä.

60 minuutin pyöriminen pesukoneessa linkouksen kera ei ollut odotettavissa.

– Mikään ei antanut odottaa tällaista, ja luotin, että lähdemme tasaväkisesti pelaamaan. Pääsimme valmistautumaan hyvin eilisen jälkeen, nukkumaan ajoissa ja fiilis aamupalalla sekä pukukopissa oli korkealla. Johonkin se kuitenkin katosi tuossa pukukoppikäytävällä ilmeisesti, ja olimme ihan pihalla ensimmäisestä minuutista lähtien.

Ruotsin mestarin taso maajoukkuepelaajineen oli tiedossa, mutta silti IKSU teki vaikutuksen Vilanderiin.

– Ei se ollut mikään shokkiuutinen, että he osaavat pelata, mutta olihan tuo aivan jäätävä vastustaja. Ero suoritustasoissamme oli tällainen tänään, eikä me niitä maaleja heille syötetty, vaan kyllä he ne hyvin tekivät itse. Tuntui, ettei kehdattu oikein yrittää ja voittaa edes jotain kaksinkamppailuja siellä täällä. Olisin vähän ryhdikkäämpää esitystä odottanut. Siitä on aika iso banaani otsassa, mutta eiköhän tämä tästä vielä valoisammaksi muutu, Vilander pohti.

Vilander otti joukkueen komentoonsa keväällä, ja pelaamiseen on tullut paljon uutta. Kun liigan pelimäärä on pieni, kaikki kokemukset tarvitaan reppuun.

– Olemme alkutaipaleella, ja siellä täällä on vielä viivettä. Kaikki pelit ovat meille tärkeitä, ja tietysti tuo kohtuullisen hyvä peli eilen puolivälierässä antaa uskoa ensi viikonloppuun, kun yksittäisessä Suomen cupin pelissä pelaamme SB-Pro:ta vastaan.

IKSU kohtaa huomisessa finaalissa joko Classicin tai UHC Dietlikonin.

Teksti: Henri Pitkänen
Kuva: Juha Käenmäki

 

Jaa artikkeli