TPS matkalla välieriin – ratkaisu vain kahdeksan sekuntia ennen jatkoerän loppua

Miko Kailiala ratkaisi ajassa 79.52, kun TPS otti kolmannen voittonsa Nokian KrP:stä maalein 54-.

TPS jyräsi jo Salibandyliigan välierien kynnykselle, kun se löi Nokian KrP:n kolmannessakin kohtaamisessa tänään Tampereella. Turkulaisten voittolukemat olivat tänään 5-4 Miko Kailialan ratkaistua pelin vain kahdeksan sekuntia ennen 20 minuutin jatkoajan loppua. Sarja on katkolla perjantaina Turun Kupittaalla.

TPS tarrasi voittoon kahdeksan minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, kun Miro Tuomalan torjuma pallo pomppi puolustaja Morics Kruminsin jalasta omaan verkkoon. Kaksi ja puoli minuuttia ennen summeria Henri Johansson kuitenkin jatkoi päätylaudesta pompanneen Joona Rantalan ohilaukauksen verkkoon, ja ratkaisu siirtyi yliajalle.

Jatkoerää dominoivat maalivahdit, kun TPS:n Oskari Fälden ja etenkin KrP:n Miro Tuomala pelastivat paikan toisensa jälkeen. Vaihtopenkeillä valmistauduttiin jo rangaistuslaukauskisaan, kun vain kahdeksan sekuntia ennen jatkoajan loppua TPS-kapteeni Miko Kailiala iski päädystä pompanneen pallon etukulmasta Nokian KrP:n verkkoon.

Jobinpostia voittajille toi edellisissä otteluissa kolme maalia laukoneen Eero Jalon pelin päättyminen jo avauserässä. Jalkansa loukannut hyökkääjä jouduttiin auttamaan tuskaisena kentältä.

Arkistokuva: Esa Takalo