Tomi Auremaa tuo salibandylle aimo annoksen viestinnän ja seuratyön tuntemusta

Veikkauksen viestintäpäällikkönä toimivalla ”Aurella” on melkoinen kokemus myös sekä omasta urheilemisesta että seuratoiminnan pyörittämisestä.

Pitkän linjan toimittaja Tomi Auremaa tuo SSBL Salibandy Oy:n liikemiespitoiseen hallitukseen viestinnän osaamista. Nykyisin Veikkauksen viestintäpäällikkönä toimivalla ”Aurella” on kuitenkin melkoinen kokemus myös sekä omasta urheilemisesta että seuratoiminnan pyörittämisestä.

Peter Vesterbacka mukaan salibandyyn – SSBL Salibandy Oy:n hallitukseen tunnettuja nimiä

– Oikein innostuin mahdollisuudesta päästä mukaan, kun Kauppisen Ripa talven korvalla soitteli, Tomi Auremaa kertoo.
– Siitä se alkoi rakentua, ja olen kyllä intoa täynnä. On hieno mahdollisuus päästä mukaan.
Toimittajavuosinaan Auremaa ehti kysyä salibandyn päättäjiltä monta kiperää kysymystä, ja nyt hänellä on tilaisuus vaikuttaa asioihin sisäpuolelta.
– Itselleni on aina ollut luontaista kysyä tyhmiäkin kysymyksiä ja kyseenalaistaa tapoja, joilla asioita on totuttu tekemään ja tuoda boksin ulkopuolista ajattelua. Pystyn varmaankin tuomaan mukaan osaamista ja ymmärrystä siitä, miten media toimii.

Tomi Auremaan oma urheiluinnostus alkoi jo lapsuuden Mietoisissa ja Mynämäellä yleisurheilulla, ja vähitellen päälajiksi vakiintui jalkapallo. Ura siinä jatkui TPS:n mustavalkoisissa aina A-junioreihin saakka ja sen jälkeen vielä II divisioonassa PIF:ssä, Maskussa ja VG-62:ssa.
– Nykyään tulee pelattua aktiivisesti sulkapalloa ja oltua omien kilpaurheilua harrastavien 11- ja 9-vuotiaiden lasten tukena ja kuskina.
Salibandyn parissa urheilijasta sitten tuli urheilun taustatyöntekijä ja vaikuttaja. Ja erotuomari.
– Erotuomarina uran huipuksi jäivät kaksi liigapeliä 2000, mutta opiskelin jo siihen aikaan Jyväskylässä ja kirjoitin salibandysta, minkä kanssa aktiivierotuomarin tehtävä sopi huonosti yhteen.
Mynämäkeläinen SBS Wirmo oli sydämenasia, ja siellä tapahtui senkin edestä.
– Perustettiin Wirmo 1993, ja siellä olin aluksi pelaaja ja sitten valmentaja ja taustojen puuhamies ja manageri. Aika laaja-alaisia hommia lajissa on siis takana jo 25 vuotta.
Tulokset olivatkin vaikuttavia. Auremaa ja wirmolaiset rakensivat Mynämäelle todellisen Wirmo-ilmiön, joka täytti paikkakunnan uuden hallin yleisöllä ja toi seuralle myös Salibandyliiton Vuoden salibandyteko -palkinnon kaudella 2012 – 2013.
Ei ihme, että työnsä seurassa 2015 päättänyt Tomi Auremaa haluaa myös uudessa luottamustehtävässään vahvistaa seuratyön mahdollisuuksia.
– Taikatemppuja ei itsellänikään takataskussa ole, mutta sen verran kokemusta seuratyöstä, että tiedän kaiken tässä lajissa lähtevän sieltä. Asiat tapaavat seuroissa kasaantua muutaman ihmisen harteille, ja siksi meidän on saatava sinne lisää resursseja, etteivät vastuulliset pala loppuun.

Jokainen salibandyihminen toivoo otteluihin nykyistä enemmän katsojia ja valtakunnanmedian noteeraamaan tulokset ja tapahtumat säännöllisesti. Niin myös Tomi Auremaa, mutta samalla hän muistuttaa lajin tilanteen olevan monessa suhteessa jo hyvä.
– Huippusalibandy on näkynyt ja sitä pystyy seuraamaan jo hyvin, vaikka totta kai lineaarisella puolella voisi olla nykyistä enemmän näkyvyyttä. Eniten kehitettävää näen olosuhdepuolella, jossa huippusalibandy pitäisi saada pois koulujen yhteydessä olevista liikuntatiloista halleihin, joissa katsomot ovat kaksipuoleiset. Katsojien ei pitäisi enää joutua katsomaan lähetyksissä iänikuisia puolapuita, mikä on kuitenkin mielikuvatasolla merkittävä asia. Olen miettinyt lätkässä 1970-ja 1980-luvuilla tehtyjä kovia ratkaisuja, ja ehkä vaatiminen huipulla enemmän areenoilta olisi meilläkin tie olosuhteiden tason nostamiseen.

Teksti: Mika Hilska

Jaa artikkeli