Tomi Aaltonen ja Petteri Puustinen vahvistamaan Kooveeta

Maalivahti Tomi Aaltonen siirtyy Tampereelle Steelersistä ja hyökkääjä Petteri Puustinen NST:stä.

Kahden edellisen kauden ajan Steelersia edustanut Tomi Aaltonen vahvistaa ensi kaudella Kooveen maalivahtiosastoa. Lisäksi Koovee vahvistuu koko aikuisikänsä NST:ta edustaneella laitahyökkääjä Petteri Puustisella.

Tryout-jakson perusteella Koovee on tehnyt sopimuksen myös Ristomatti Lummikon (Pirkkalan Pirkat) kanssa.

Kooveen jatkosopimusten listaan voidaan lisätä niin ikään uusia nimiä, sillä Ossi Koskinen ja Topi Koskinen jatkavat Kooveessa myös ensi kaudella.

Tomi Aaltonen on pelannut Salibandyliigaa kahden viimeisen kauden ajan Steelersin riveissä. Hän oli kaudella 2015-16 merkittävä palanen hämeenlinnalaisten sensaatiomaista paluukautta Salibandyliigaan. 26-vuotias Aaltonen on edustanut urallaan myös Suomen U19-poikamaajoukkuetta saavuttaen keväällä 2011 nuorten MM-kultaa. Aaltosen sopimuksen myötä Kooveen maalivahtiosasto tulevalle kaudelle on kasassa. Hänen lisäkseen tolppien väliin on tarjolla viime kaudella A-nuorten SM-sarjassa loistanut Toni Tuomi sekä B-pojissa SM-kultaa torjunut nuorten maajoukkuemaalivahti Oskar Sillanpää.

Petteri Puustinen (25) debytoi miesten Salibandyliigassa Lappenrannan NST:n riveissä jo kaudella 2012-13. Maaliahne ja oikea käsi alhaalla laukova Puustinen on pelannut Salibandyliigassa yhteensä 83 ottelua, joissa hän on kerännyt 74 (45+29) tehopistettä. Viimeisen kahden kauden ajan hän on edustanut NST:ta Divarissa. Puustiselle kaavaillaan ensi kauden Koovee-hyökkäyksessä merkittävää pelillistä roolia.

Puolustajan tontilla viihtyvä Ristomatti Lummikko (28) tuli toukokuussa Kooveen riveihin tryout-jaksolle. Kookas ja taitava puolustaja vakuutti pelitaidoillaan joukkueen valmennuksen ja näin ollen hänen kanssaan päätettiin sorvata tulevaa kautta koskeva pelaajasopimus. Lummikko on pelannut edellisten kausien aikana Divaria ja 2. divisioonaa Pirkkalan Pirkkain riveissä.

Viime kaudella joukkueensa ehdottomiin avainpelaajiin kuulunut Ossi Koskinen jatkaa Kooveessa myös tulevalla kaudella. Päättynyt kausi oli Koskisen liigauran tehokkain ja koko urallaan hän on kerännyt 109 Salibandyliigan ottelussa 31 (5+26) tehopistettä. Jatkosopimuksen Kooveen kanssa on solminut myös rightilta laukova laitahyökkääjä Topi Koskinen. Tämä 21-vuotias nuorukainen keräsi viime kaudella 22 ottelussa 5 (2+3) tehopistettä.

Tulevan kauden joukkue lähes valmiina

Kooveen joukkue tulevalle kaudella on koko lailla valmis. Muutamien pelaajien kanssa käydään edelleen neuvotteluja ja joitakin päätöksiä syntyy opiskelupaikkojen ratkettua myöhemmin kesällä. Sopimuksia on nyt tehtynä 23 pelaajan kanssa, ja Kooveen lajijohtaja Juri Jolkkonen on tyytyväinen joukkueen rakentumiseen.
– Olemme saaneet kevään aikana varmistettua jatkosopimukset merkittävälle osalle niistä pelaajista, joita halusimme joukkueessa pitää. Lisäksi olemme löytäneet juuri meille sopivia uusia pelaajille niille tonteille, joita meidän oli tarkoituskin vahvistaa. Olemme tehneet paljon töitä yhdessä valmennuksen kanssa joukkueen kokoamisessa, ja tällä hetkellä voimme olla tehtyyn työhön tyytyväisiä, kertoo Jolkkonen.

Koovee julkaisee koko ensi kauden liigajoukkueensa myöhemmin kesällä.

Kooveen tiedotteesta
Kuva: Esa Takalo

Jaa artikkeli