Toisen erän vei TPS mutta ensimmäisen loppuottelun mestari Classic

Classic otti ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen viemällä finaaliavauksen vahvoilla ensimmäisellä ja kolmannella erällä 8-3.

Hallitseva mestari Classic vei nimiinsä Salibandyliigan ensimmäisen loppuottelun, kun se kaatoi kotonaan TPS:n 8-3. Joukkueet tarjoilivat Tampere Areenan 1 271 katsojalle kolmijakoisen näytelmän, jonka ensimmäistä osaa vei Classic, toista TPS ja kolmatta taas Classic.

Historiansa ensimmäistä liigafinaalia pelannut TPS oli oppipojan asemassa vielä avauserässä, jonka Classic vei murskaavasti 4-0. Se kulminoitui erän loppuhetkillä, kun TPS hukkasi ylivoimalla pallon aivan oman maalinsa edessä ja Joonas Pylsy sai nostaa tilanteeksi 4-0 vain seitsemän sekuntia ennen summeria.

Toiseen erään juoksi kuitenkin uudestisyntynyt TPS, joka teki ottelusta pelin pommittamalla pallon kolmesti isäntien verkkoon. Päätösjaksolla Classic kuitenkin otti taas tahtipuikon, ja jo sen kolmannella minuutilla Joonas Pylsy kiskaisi takayläkulmaan iltapäivän toisen maalinsa. Janne Lamminen teki ylivoimalla 6-3 TPS:n Toni Salmisen erehdyttyä siirtelemään palloa vihellyksen jälkeen jäähyn arvoisesti, ja kohta Oskari Heikkilä laukoi eron taas neljään. Sami Johanssonin 8-3 syntyi puolilahjana tyhjään verkkoon TPS:n pelattua kuudella viittä vastaan omalla alueellaan huolimattomasti.

– Ensimmäiseen erään tultiin aika raikkaasti ja oltiin tyypillinen Classic, mutta toisen erän puolenvälin nurkilla alkoivat puolustus ja kenttätasapaino ontua, Classicin päävalmentaja Samu Kuitunen mietti Ruudun haastattelussa.
– Kolmanteen tultiin sitten taas kunnon meiningillä. Tauolla oli tarkennettu terävyyttä omalla alueella ja mies miestä vastaan -pelaamista.