"Toiminta laajenee valtakunnalliseksi" - Salibandy tavoittaa 400 000 lasta ja nuorta Koululiikuntaliiton yhteistyön kautta

Suomen Salibandyliiton ja Koululiikuntaliiton välillä on tehty yhteistyötä jo aiemminkin, mutta se on tiivistynyt keväästä 2021 lähtien.

Yhteistyö on sisältänyt muun muassa Säbämestari astuu koulumaailmaan -hankkeen virtuaalipäivineen ja sen myötä syntyneen Säbäkipinä-kokonaisuuden. Koululiikuntaliiton kautta tehtävän yhteistyön myötä laji tavoittaa liki 400 000 lasta ja nuorta. Tavoitteena on innostaa ja liikuttaa lapsia sekä sytyttää kipinä lajin pariin. 

– Salibandy on ollut jo pitkään selvästi suosituin kilpailu- ja kisailulaji Koululiikuntaliiton tarjonnassa. On luonnollista tiivistää hedelmällistä yhteistyötä Salibandyliiton kanssa ja tarjota yhdessä entistä enemmän myös matalankynnyksen salibandya koululaisille ja opettajille, kuvaa Koululiikuntaliiton Jani Kangasniemi yhteistyötä.

Miten lähdettiin liikkeelle? 

Yhteistyön myötä Säbäkipinän alle syntyi oma kokonaisuus koulujen matalan kynnyksen liikuntaan. Koululiikuntaliiton aikaisemmista konsepteista koulujen sisäiset ja koulujen väliset salibandypelit siirtyivät Säbäkipinä-brändin alle. Osallistaminen tapahtuu myös  pelinohjaajakoulutusten ja Tauturikisan myötä, joita koulujen on ollut mahdollista ottaa käyttöönsä.

Yhteistyö kattaa Virtuaaliviikon, jonka aikana opettajien on mahdollista hyödyntää erilaisia salibandyaiheisia tuntimateriaaleja opetuksessaan. Virtuaaliviikko päättyy Virtuaalipäivän livelähetykseen, johon luokan kanssa voi osallistua omasta luokkahuoneesta käsin. Koululiikuntaliiton kanssa tehtävään yhteistyöhön kuuluvat myös Säbäkipinä-lähettiläät, jotka ovat viime vuonna olleet Eemeli Salin ja Sanni Nieminen. Kouluille on tuotettu materiaaleja, jotka saa käyttöönsä rekisteröitymällä Koululiikuntaliiton kautta.

– Kuluneen lukuvuoden ajan Koululiikuntaliiton kanssa tehtävää yhteistyötä on pilotoitu Varsinais-Suomessa, mutta lukuvuodelle 22-23 toimintaa laajenee valtakunnalliseksi. Se tarkoittaa sitä että, ihan joka puolella Suomea olevat koulut pääsevät mukaan hyödyntämään Säbäkipinän materiaaleja ja osallistumaan tapahtumiin. Kaikki tämä tapahtuu Koululiikuntaliiton kautta, valoittaa seuratoiminnan kehittäjä Elina Anttonen yhteistyön tulevaisuutta.

Koululiikuntaliiton kanssa tehtävän yhteistyön materiaalit tunnistaa turkoosista väristä. Tällä hetkellä Koululiikuntaliiton kanssa tehtävä yhteistyö kattaa 1.-6. luokat.

Elina Anttonen
Kehityspäällikkö, seuratoiminta
Seuratoiminnan johtamisen tuki ja kehittäminen, suora seuratuki, Tähtiseuratoiminnan johtaminen ja kehittäminen, kouluyhteistyö.
Tiina Koivisto
Kehityspäällikkö, pelaaminen ja harrastaminen
Harrastamisen ja alueellisen sarjatoiminnan kehittäminen, Säbäkipinäkokonaisuuden johtaminen ja kehittäminen, uudet kokeilut ja pelimuodot (erityisesti kortteliliigamalli ja 3v3-salibandy).

Jaa artikkeli