Terveisiä Singaporesta: ”Salibandy on todella suosittua kouluissa”

Sharil Ismai opettaa nuorille salibandypelaajille lajia koulussa. Hän toimii myös Classicin ja TPS:n välisessä ottelussa tuomarina. Jännitystä on ilmassa, vaikka Ismai on viheltänyt yhdeksät MM-kisat.

Sharil Ismai seuraa mielenkiinnolla Classicin pelaajien vetämiä harjoituksia. North Landin yläasteella opettajana toimivalla Ismailla on vankka kokemus salibandysta. Hän on ollut tuomarina jo 23 vuotta, joista kymmenen viimeisintä hän on tuominnut myös kansainvälisiä otteluja. Ismai tuomitsee huomenna pelattavan Classic-TPS-ottelun.

– Se on minulle ja parilleni iso ottelu. Olen innoissani, ja hieman jännittää, Ismai kertoo.

Sharil_Ismai.JPGNorth Landin yläasteella salibandya pelataan paljon. Oppilaat ovat 13-16-vuotiaita. Ylipäätään salibandy on Ismain mukaan kasvamassa kovaa vauhtia Singaporessa.

– Salibandy on todella suosittua kouluissa. Sitä pelataan 62:ssa eri koulussa täällä.

Ismai on iloinen mahdollisuudesta päästä viheltämään Salibandyliigan huippuottelua, mutta myös koko tapahtumasta.

– Siitä tulee hienoa! Halli on täynnä, ja singaporelaiset ovat kovia kannustamaan, hän uskoo.

– On upeaa, että pelaajat tulevat jakamaan tietoa kouluihin. Meidän oppilaamme ovat todella innoissaan. He haluavat oppia paljon näiltä kavereilta.

Innostuksen vierailijoihin voi aistia varsinaisen harjoituksen jälkeen. Joona Rantala, Oskari Heikkilä, Albert Koskinen sekä Juuso Woivalin saavat salibandyn sijaan harjoitella nimikirjoitusten antamista oikein urakalla. Uutta paitaa ja mailaa löytyy signeerattavaksi jatkuvalla syötöllä. Kuviakin otetaan, ja viidentoista minuutin jälkeen kaikki ovat tyytyväisiä.

Classic-pelaajien perjantaisen vierailun jälkeen monessa paikallisessa nuoressa on mitä todennäköisemmin vähän isompi kipinä salibandyyn. Ismai uskoo, että Singapore kehittyy lajissa, mutta nauraa makeasti, kun tiedustelee ensimmäisen MM-mitalin ajankohtaa.

– Sen saavuttaminen on todella todella pitkä projekti. Neljä kärkimaata ovat aika hyviä. Haluamme nousta kymmenen parhaan maan joukkoon ensin.

NorthLand.JPG

Teksti ja kuvat: Tuomo Reponen

Jaa artikkeli