Terveisiä Singaporesta: Pallo pysyi koululaisten hallussa

TPS:n iltapäiväohjelmaan Singaporessa kuului torstaina harjoitusten vetäminen alakouluikäisille lapsille. Neljästä eri koulusta saapuneet ryhmät osoittivat, että intoa ja taitoa löytää idästäkin.

TPS:n iltapäiväohjelmaan Singaporessa kuului torstaina harjoitusten vetäminen alakouluikäisille lapsille. Neljästä eri koulusta saapuneet ryhmät osoittivat, että intoa ja taitoa löytää idästäkin. Vieraiden ohjeita kuunneltiin ja oppi meni perille hämmästyttävän nopeasti. Olihan salibandy lajina toki jo tuttu ennestään.

– Sijoituimme koululaisten sarjaksi toiselle sijalle. Nyt on aikaa harjoitella seuraavaa turnausta varten, Pasir Ris –koulun opettaja Isaac Saw (yläkuvassa) kertoi hymyillen.

Saw kertoi, että oppilaat ovat 11-vuotiaita. Salibandya he ovat harrastaneet muutaman vuoden ajan.

– Lapset voivat oppia paljon kaikesta lajiin liittyvästä. Kuinka sijoittua, liikkua ja havainnoida kentän tapahtumia, Saw pohtii viitaten samalla lauantaina käytävään TPS:n ja Classicin väliseen kamppailuun.

Pasir Ris –koulun seuraava turnaus on tammikuussa. Kenties hopea kirkastuu, sillä pallo pysyi lasten hallussa, ja harjoituksen yhteydessä tehdyt spin-o-rama-pyörähdykset toimivat kuin mannekiinina toimineella Jaakko Hautamäellä konsanaan. Lapsilla näytti olevan hauskaa, kuten myös vetäjätiimillä.

– Tosi iloinen ja tyytyväinen olo olla tällaisessa mukana. Lapset olivat jäätävällä innolla mukana ja ottivat meidät vastaan kuin ”superstarat”, TPS-hyökkääjä Nikolas Laaksonen iloitsi harjoitusten jälkeen.

Harjoitusten suunnittelu oli ollut hieman haastavaa, koska taitotasosta pelureilla ei juuri ollut tietoa. Se kävi kuitenkin nopeasti ilmi.

– Vähän yllätti, kuinka hyviä he olivat. Ensimmäisestä harjoituksesta alkaen lähtivät kyllä innolla mukaan, Laaksonen totesi.

KokoJengi.JPG

Teksti ja kuvat: Tuomo Reponen

Jaa artikkeli