Tero Tiitu MM-pokaalikiertueen sunnuntain tähti - tänään kulta kimaltaa Tampereella!

Salibandyn MM-pokaali juhlisti sunnuntaina maailmanmestarimaan pääsarjaa Vantaalla, kun EräViikingit ja Oilers iskivät yhteen pääkaupunkiseudun derbyssä. Tänään pokaalikiertue jatkaa Tampereelle tuplaotteluun Classic – Happee, ja tiistaina vuorossa on Nokian KrP – SalBa Sastamalassa.

EräViikinkien rosterista löytyy peräti viisi maailmanmestaria, ja heistä Tommi Aro, Mika Moilanen ja Tero Tiitu urakoivat eilisessä 10-8-voitossa Oilersista. kailialakurre.jpgTorstaina Turun kultapahtumassa tyylikkäästi edustanut Miko Kailiala päivysti vaihtopenkillä verkkareissa, ja kolhujaan paranteleva Jani Kukkola seurusteli fanien kanssa.

Sunnuntain ottelu aloitettiin komeasti, kun Vantaan Energia Areenan valot sammutettiin ja Kurre Westerlund esitti Maamme-laulun. Sitten oli joukkueen maailmanmestarien palkintojen ja halausten vuoro. Samaan yhteyteen osui parahiksi mittelön erotuomarien palkitseminen: Mikko Alakare vastaanotti liiton erotuomariasiantuntija Jukka Parviaiselta pkalettinsa 350 ja Vesa Vilkki 300 tuomitun liigaottelun johdosta.

Suomen voittama MM-pokaali ja kultamitali sekä kisojen arvokkaimman pelaajan Peter Kotilaisen ASICS-kultakenkä komeilivat Vantaan Energia Areenan pitkällä käytävällä yleisön ihasteltavina, ja heti ensimmäisellä erätauolla aukesi tilaisuus kaverikuviin palkintojen ja Jani Kukkolan kanssa sekä paikka pyytää kolme miesten ja yhden nuorten MM-kullan voittaneelta ”Kukkikselta” nimikirjoitus.

Tommi Aron, Mika Moilasen ja Tero Tiitun otteissa eivät MM-rasitukset paina, sillä kolmikko viiletti raikkaalla otteella EräViikinkien viikonlopun molemmissa otteluissa. Aro laukoi lauantain vierasvoitossa Kooveesta kauden ensimmäisen liigamaalinsa ja syötti yhden, ja maalinteossa onnistui myös Mika Moilanen. Tiitu säesti Tampereen maaliaan kahdella syöttöpisteellä.

tiitupommi.jpgSama tahti jatkui myös sunnuntaina 1054-päisen kotiyleisön edessä. Mika Moilanen tasoitti Oilersin 0-1-johdon näyttävällä yksilösuorituksella, ja sitten olikin Tero Tiitun vuoro. Siirto lähivaparista pieneen kulmaan ohitti Öljymiesten muurin, ja ”Miehen” kova suora laukaus kimmahti takaraudasta takaisin ulos. Tiitu itse tuuletti jo ennen kuin vastustajat olivat ehtineet tajuta maalin syntyneen. Moilanen ehti vielä tällätä tulisella lämärillä toisen maalin ja Tiitu syöttää kaksi ennen kuin summeri pärähti sarjajohtajan kotivoiton merkiksi.

– Ihan hyvin sujui peli ennen kuin selkä meni kolmannessa erässä jumiin ja oma peli muuttui kankeaksi könyämiseksi, Tero Tiitu mietiskeli kumarruttuaan ensin piirtämään odottaville junioreille nimikirjoitukset.
– Ei ollut ollenkaan niin hurlumheitä kuin tuolta tulostaululta voisi päätellä. Annettiin vain tänään aika monta ”blägyä” eli bläkäriä, ja Oilers on niin hyvä joukkue, että he kyllä iskevät maalit kun paikkoja tarjotaan.
Suomen joukkueen kerrottiin MM-kullan ratkettua juhlivan ”suomalaisella tavalla”, mutta ainakaan kolme kultaa voittaneen Tiitun silmissä ei väsymystä näkynyt.
eraviikingit.jpg– Olin jo keskiviikkona itsekseni jumppailemassa ja sitten harjoituksissa, ja vire on ihan hyvä. On ihan ymmärrettävää, että monilla pelaajilla voi olla vaikea kerätä heti uutta latausta nopeasti noin suuren saavutuksen jälkeen. Itselläni kokemus varmasti helpottaa, ja olen koettanut katsoa MM-kisoja osana kokonaisuutta jo kauden alusta asti. Minulle on aina ollut eräänlainen kunnia-asia pelata nämä kisojen ja joulun väliset pelit keskittyneesti.
Aivan vapaaehtoista ei näiden ”välipäivien” otteluihin osallistuminen pelaajille liigatasolla sentään ole.
– Totta kai seura on se, joka meille palkan maksaa eli silloin pelataan, jos valmennus niin ilmoittaa. Valmentajat kyllä kuitenkin kuuntelevat myös pelaajia.

EräViikinkien ja Oilersin ottelu huipentui loppusummerin jälkeen käyvävällä, jonne Tommi Aro, Miko Kailiala, Jani Kukkola, Mika Moilanen ja Tero Tiitu saapuivat tapaamaan faneja. Vielä liki puoli tuntia ottelun jälkeen juniorit tungeksivat nimikirjoitusvihkoinene kuviin MM-sankarien kanssa.

Tänään maanantaina MM-kullan kimallus hohtaa Tampereella, jossa Classic ja Happee iskevät yhteen yhtä aikaa sekä liigapisteistä että TEHO Sport Suomen Cupin välieräpaikasta. Classicin maailmanmestarit Sami Johansson, Janne Lamminen, Joonas Pylsy, Nico Salo, Eemeli Salin ja Krister Savonen nähtiin seuran ja juniorien juhlittavina jo Classicin viikonlopun tapahtumissa, ja tänään juhlat vain paranevat. Happee tuo tähtisikermää haastamaan omat maailmanmestarinsa Jonne Junkkarisen ja kisojen ykköstähti Peter Kotilaisen.
– Happee on yksi meidän päävastustajista ja tänään vielä tuplapanos! Mukavaa päästä myös palauttamaan Peter Kotilainen takaisin maanpinnalle, Nico Salo ehätti jo kuittaamaan.

MM-pokaalikiertue (täydentyy)

2016
To 15.12. klo 18:30 TPS – LASB, Marli Areena, Turku
La 17.12. klo 12-14 Lasten Joulurieha, Kampin Narinkkatori, Helsinki
Su 18.12. klo 16:00 EräViikingit – Oilers, Energia-Areena, Vantaa
Ma 19.12. klo 18:30 Classic – Happee, Tampere Areena
Ti 20.12. klo 18:30 Nokian KrP – SalBa, VexVe Areena, Sastamala

2017
la 7.1. klo 18:30 Happee – Koovee, Monitoimitalo, Jyväskylä

Lue lisää pokaalikiertueesta

Jaa artikkeli