TEHO Sport Suomen Cupissa ratkottiin kuusi välieräjoukkuetta

Tänään pelattiin naisten TEHO Sport Suomen Cupin puolivälierät, joissa FBC Loisto löi vieraissa O2-Jyväskylä II:n 4-3, Classic kotonaan Blue Foxin 7-2, Koovee vieraissa PSS:n 6-2 ja SB-Pro vieraissa O2-Jyväskylän 5-4.

O2-Jyväskylä II piti liigan kärkiryhmiin kuuluvaa Loistoa jännityksessä johtamalla vielä ottelun puolivälissä 2-0. Sitten Loisto nousi rinnalle ja ohi, ja kolmannessa erässä Olivia Pietilä laukoi turkulaisille ottelun voittomaaliksi jääneen neljännen osuman. Mari Tuppurainen kavensi vielä, mutta tasoitukseen ei O2-Jyväskylä II enää yltänyt.

Classic vei avauserän vain maalilla, mutta toisessa Sofia Lappalainen, Alma Laitila ja Ellinoora Vihreäsaari laukoivat taululle jo turvallisen 4–0-johdon. Meri Jokinen oli maalillaan ja kolmella syöttöpisteellään Classicin hahmo.

Jyväskylän toisen ottelun ratkaisumaalit nähtiin kolmannen erän puolivälin häämöttäessä, kun Roosa Virtanen laukoi ensin O2-Jyväskylän 4–3-johtoon hallitsevaa cupmestaria vastaan. Heti seuraavalla minuutilla Marjut Kinnunen nosti SB-Pron kuitenkin tasoihin, ja vain runsas minuutti siitä laukoi Laura Hietamäki nurmijärveläisten voittomaalin.

Porvoossa nähtiin maaleja vasta pelin toisella puolikkaalla, kun Aino Lahti syötti Suvi Hämäläisen laukoman Kooveen avausmaalin ja iski vielä ennen toista taukoa eron kahteen. Kolmannessa erässä nosti Henna Uljua vielä kotitoiveita 1–3-kavennuksellaan, mutta viimeisellä kympillä Ellinoora Huotari ja Jemina Ruostila sammuttivat maaleillaan PSS:n kirin.

Miesten TEHO Sport Suomen Cupissa oli tänään ohjelmassa kaksi ottelua, joissa Westend Indians murjoi Divarin O2-Jyväskylää 11-4 ja SPV löi vasta jatkoajalla Divarin FBC Turun 7-6.

Sarjojen tasoero tuli Espoossa selväksi 18 minuutissa, kun Valtteri Kainulainen, Kevin Nylund, Eetu Nykänen, Perttu Puska ja Aaro Astala nakuttivat ”Heimon” viiden maalin johtoon. Vielä samassa erässä Oscar Salminen ja Markus Manninen kavensivat, mutta voittotaistoon eivät keskisuomalaiset tänään nousseet.

Seinäjoella nähtiin kelpo trilleri, kun Divarin FBC Turku karkasi F-liigan SPV:tä vastaan kolmannessa erässä edelle ja johti vielä runsaat kaksi minuuttia ennen loppua 6–4- Loppunousuistaan tunnettu SPV veti kuitenkin maalivahtinsa penkille, ja kuudella viittä vastaan osui ensin Konsta Haukkala ja sitten 49 sekuntia ennen loppusummeria Jari Hankkio. Jatkoaikaa oli hinkattava kahdeksan minuuttia ja 15 sekuntia ennen kuin Konsta Haukkala laukoi Peliveljet välieriin Ville Kuuselan syötöstä.

Miesten puolivälierät HIFK–Classic ja Nokian KrP–Karhut pelataan huomenna maanantaina.

Arkistokuva: Esa Takalo