TEHO Sport Suomen Cupin välierässä Tampereen paikallistaisto

Loppiaislauantaina 6. tammikuuta tarjoillaan salibandyherkkua, kun TEHO Sport Suomen Cupissa taistellaan finaalipaikoista. Naisten välieräpareina ovat ÅIF–SB-Pro ja Classic–Koovee.

Loppiaislauantaina 6. tammikuuta tarjoillaan salibandyherkkua, kun TEHO Sport Suomen Cupissa taistellaan finaalipaikoista. Naisten välieräpareina ovat ÅIF–SB-Pro ja Classic–Koovee.

Sipoolainen ÅIF nousi naisten Salibandyliigaan täksi kaudeksi. Toistaiseksi sillä on kasassa liigakentiltä neljä pistettä, mutta TEHO Sport Suomen Cupin taival on ollut joukkueelta vakuuttava.

Hämeenlinnan Steelers väistyi ensimmäisenä sipoolaisten tieltä 7–1-murskalukemin. Puolivälierissä O2-Jyväskylä koki saman kohtalon, kun ÅIF kaatoi jyväskyläläiset kotonaan jälleen 7–1. Annika Hautojärvi oli näissä otteluissa tehokkain iskemällä pisteet 1+3=4.

ÅIF:n finaalipaikan tiellä on enää nurmijärveläinen SB-Pro, joka lähtee aiempien kohtaamisten perusteella suurena ennakkosuosikkina välieräotteluun.

Salibandyliigassa toisena oleva SB-Pro on kaatanut ÅIF:n jo kaksi kertaa tämän kauden aikana. Lukemat ovat olleet tylyt 13–4 ja 16–2 viime kauden hopeajoukkueen hyväksi. Karoliina ja Elina Kujalan tähdittämä SB-Pro eteni välieriin kaatamalla ensin Turun Palloseuran vieraskentällä 5–1 ja sitten SS Rankat Ankat Oulussa 7¬–1.

Laajan kokoonpanon ja tehopelaajien lisäksi SB-Prolla on heittää tolppien väliin naisten MM-kisojen tähdistökenttäänkin valittu Tiltu Siltanen.

Toisessa välierässä nähdään Tampereen paikallismittelö, kun Classic emännöi Kooveeta. Hallitseva Suomen mestari Classic on voittanut kaikki tämän kauden yhdeksän Salibandyliiga-otteluaan. 25+9=35 pistettä liigakentillä takonut Nina Rantala on ollut jälleen totutun tehokas ja pitää hallussaan pistepörssin kärkipaikkaa.

Rantala iski tehoja myös TEHO Sport Suomen Cupin aiemmilla kierroksilla. FBC Loisto kaatui ensin maalein 7–3 ja sen jälkeen PSS taipui Tampereella 6–4-numeroin. Rantala saldosi kuusi tehopistettä, ja niillä hän on myös Cupin tehokkain yhdessä Kooveen Senni Hietasen kanssa.

Vaikka Classic lähtee välierään suosikkina, on Kooveella myös kaikki mahdollisuudet yllätykseen. Liigassa kolmantena oleva joukkue lähetti EräViikingit Cupista lauluun 4–1-voitolla. Puolivälierissä tamperelaiset iskivät 18–1-murskalukemat KaPa-65:sta vastaan.

Aiemmin mainitun Hietasen lisäksi Classicilla riittää pideltävää maajoukkueestakin tutuissa Kaupin siskoksissa, Veerassa ja Oonassa. Tehoduo on mättänyt ahkerasti maaleja liigassa, ja Veera Kauppi on tällä hetkellä koko pistepörssin toisena 17+16=33 pisteellään.

Kauden ensimmäinen Tampereen derby eteni tasaisena kahden erän ajan, kunnes Classic ratkaisi 6¬–2-voiton viimeisellä 20-minuuttisella. Lauantaina nähdään, onko ottelun käsikirjoitus toisenlainen.

TEHO Sport Suomen Cupin naisten välierät:

La 6.1. klo 15:00 ÅIF – SB-Pro, Sipoo Areena
La 6.1. klo 15:00 Classic – Koovee, Tampere Areena

Teksti: Anssi Karjalainen
Kuva: Esa Takalo

Jaa artikkeli