TEHO Sport Suomen cupin mestaruudet ratkaistaan Tallinnassa

Ensimmäistä kertaa salibandyn TEHO Sport Suomen cupin mestaruuksista pelataan Suomen rajojen ulkopuolella.

Lauantaina 8. helmikuuta tehdään salibandyssa uusi aluevaltaus, kun TEHO Sport Suomen cupin naisten ja miesten mestarit ratkaistaan Tallinnassa. Pelipaikkana on vuoden 2016 MM-karsinnoista tuttu Tallinnan teknillisen korkeakoulun urheiluhalli.

Miten ratkaisuun on päädytty, siitä oikea henkilö on kertomaan SSBL Salibandy Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Nurminen.
– Taustalla tässä on ollut käytäntö, jossa cupin finaalit on haluttu pelata jommankumman finalistin kotikentällä ja viimeiset kolme tapahtumaa on järjestetty Tampereella. Koska välierät on pelattu vasta pari viikkoa ennen finaalipäivää, aikaa loppuhuipennuksen markkinoinnille on jäänyt kovin vähän. Kun pelipaikka tiedetään hyvissä ajoin, meillä on paremmat mahdollisuudet tuoda tapahtumaa esille lajiväelle paremmin ja aloittaa valmistelut muutoinkin.

Miksi juuri Tallinna?
– Siellä ei ole aiemmin pelattu näin merkityksellisiä salibandyotteluita, joissa panoksena ovat cupin mestaruudet. Toisekseen tämä ratkaisu tukee Salibandyliigan tuoretta strategiaa, jonka yhtenä kulmakivenä on lajimme kansainvälistäminen. Tässä avautuu hyvä näyteikkuna esitellä huippusalibandya tallinnalaisille ja ylipäätään Baltiassa.

Päätös cupin huipennuksen viemisestä Tallinnaan virisi Nurmisen mukaan alkusyksystä.
– Varsinainen päätös syntyi SSBL Salibandy Oy:n hallituksen kokouksessa lokakuussa, mutta aiepäätös tehtiin syyskuussa, kun Salibandyliigan johtoryhmä ja Oy:n hallitus pitivät yhteisen innovointipalaverin. Suomen cup oli yhtenä osana näissä keskusteluissa. Itse asiassa meillä oli jo vuosi sitten ajatus toteuttaa cupin huipennus Tallinnassa ja hallivarauskin oli jo tehty, mutta luovuimme tuolloin toteutuksesta.

Riskinä Nurminen näkee, innostutaanko Suomesta lähtemään katsomaan cupin ratkaisevia pelejä Suomenlahden eteläpuolelle.
– Tämä kysymys nousee aina esiin, kun uutta kokeillaan, mutta mielestämme tätä formaattia kannattaa kokeilla. Ja kun tiedustelimme asiaa naisten ja miesten cupissa viime vaiheessa mukana olevilta joukkueilta, ei sieltä suunnasta tyrmätty tätä ajatusta.

– Tallinna on kiinnostava markkina-alue ja suomalaisille tuttu kaupunki erilaisista salibandyturnauksista. Ja mukana on ripaus eksotiikkaa lähteä Suomesta seuraamaan huippuottelua Tallinnaan. En näe mahdottomana, että Tallinnassa pelattaisiin jatkossa myös Salibandyliigan otteluita.

Matkan yhteyteen seurat voivat niin halutessaan järjestää muutakin ohjelmaa. SSBL Salibandy Oy:n suunnitelmissa on järjestää yhteistyössä Tallinkin kanssa matkapaketteja joko päivän mittaisina tai yöpymisen sisältävinä.

TEHO Sport Suomen Cupin loppuottelut näkyvät myös ruuduilta Suomessa, mutta alusta ja lähetyskanava ovat vielä avoinna.

Miesten Suomen cupissa on paikkansa kahdeksan joukkueen puolivälieriin ovat selvittäneet Nokian KrP, TPS, Classic, Happee ja Rangers. Loput kolme joukkuetta kuudennelta cupkierrokselta ratkeavat seuraavasti:

Miesten Suomen cupin jäljellä olevat 6. kierroksen ottelut
Ti 26.11. klo 19 Pirkkalan Pirkat – FBC Turku, Pirkkalan vapaa-aikakeskus
To 28.11. klo 19:30 Blackbirds – Indians, Kurkelan koulu
To 5.12. klo 19 Nurmon Jymy – SPV, Nurmon liikuntahalli

Naisten TEHO Sport Suomen cupissa edessä ovat joulun välipäivinä pelattavat välierät. Ottelupareiksi on arvottu SB-Pro – Classic ja PSS – FBC Loisto.

Naisten Suomen cupin välierät
La 28.12.2019 klo 14.00 PSS – FBC Loisto, Aurorahalli, Porvoo
Su 29.12.2019 klo 17.00 SB-Pro – Classic, Arkadia-halli, Nurmijärvi

TEHO Sport Suomen cupin finaalitapahtuma
La 8.2.2020 Tallinn Technical University Sportshall

Naisten cupin finaali 2019
Kuvat: Juhani Järvenpää (Suomen cupin finaalit 2019)

Jaa artikkeli