TEHO Sport Suomen Cupin finaalit Tallinnassa pelataan 3 x 20 peliajalla – liput ja matkapaketit nyt saatavina

Salibandyliiton hallitus on hyväksynyt esityksen, jonka mukaisesti 8. helmikuuta Tallinnassa järjestettävät TEHO Sport Suomen Cupin naisten ja miesten finaalit pelataan 3 x 20 minuuttia peliajalla. Tänään on alkanut tapahtuman lipunmyynti ja myös matkapaketit ovat saatavina.

Salibandyliiton hallituksen aiemmasta päätöksestä poiketen naisten ja miesten Suomen Cupin finaalit pelataan kilpailusääntöjen mukaisesti seuraavasti:

Peliaika otteluissa on 3 x 20 minuuttia tehokasta peliaikaa, erätaukojen pituus on 15 minuuttia. Jos varsinainen peliaika päättyy tasan, pelataan 20 minuutin jatkoaika viidellä viittä vastaan. Varsinaisen peliajan ja jatkoajan välissä on 5 minuutin tauko. Jatkoaika päättyy ensimmäiseen hyväksyttyyn maaliin. Mikäli jatkoaika ei tuo ratkaisua, ratkaistaan ottelu viiden laukojan rangaistuslaukauskilpailussa. Ottelupöytäkirjaan voi merkitä 20 pelaajaa ja 5 toimihenkilöä.

Salibandyliiton hallituksen aikaisemman päätöksen mukaisesti TEHO Sport Suomen Cupissa kokeillaan lyhennettyä peliaikaa ja pienempää ottelukokoonpanoa kaudella 2019-2020.

Miesten Salibandyliigan joukkueet kokoontuivat Tampereella 2.12.2019, missä liigajoukkueet yksimielisesti esittivät toiveen pelata Suomen Cupin finaalit normaalisäännöillä. Miesten liigaseurojen kokousta seuraavana päivänä pääsarjapäällikkö Jani Holopainen ja Kimmo Nurminen olivat yhteydessä naisten Suomen Cupissa mukana oleviin välieräjoukkueisiin ja myös ne olivat yksimielisesti esityksen takana.

Liigajoukkueiden näkemyksen mukaan riittävä informaatio lyhyemmän peliajan ja pienemmän kokoonpanon kokeilusta saadaan, vaikka Suomen Cupin finaalit eivät olisi kokeilussa mukana. Yksittäisiä otteluita pelataan tällä kaudelle Suomen Cupissa kaikkiaan 77 kappaletta (miehet 61, naiset 16).

– Esitetyn toiveen taustalla on myös Salibandyliigan kaupallinen strategia, johon kuuluu salibandyliigatuotteen kansainvälistäminen ottelutapahtumien avulla. Tämän vuoksi on perusteltua pelata samalla peliajalla, kuin tällä tasolla yleensäkin pelataan. Liigajoukkueiden näkemyksen mukaan on myös Cupin finaalien arvon mukaista pelata kilpailusääntöjen mukaisella peliajalla ja pelaaja- ja toimihenkilömäärillä, kertoo SSBL Salibandy Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Nurminen.

Lippujen hinnoissa huomioitu
Tallinnan markkina-alue

Lauantaina 8. helmikuuta tehdään salibandyssa uusi aluevaltaus, kun TEHO Sport Suomen cupin naisten ja miesten mestarit ratkaistaan Tallinnassa. Pelipaikkana on vuoden 2016 MM-karsinnoista tuttu Tallinnan teknillisen korkeakoulun urheiluhalli. Naisten loppuottelu alkaa klo 13:30 ja miesten finaali klo 16:30 

Technical University Sportshall sijaitsee osoitteessa, Männiliiva 7, 12616 Tallinn
Katso sijainti Google Maps.

Lipunmyynti on avautunut Lippu.fi:ssä tiistaina 18.12.2019 ja hinnoittelussa on huomioitu Tallinnan markkina-alue. Lipun hinta on alkaen 10 euroa (alle 12-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi). Lipulla näkee molemmat Cupfinaalit.

Lipunmyynti tapahtuu Lippu.fi:n kautta täällä.

Tallink Siljan matkapaketit

Tallink Silja

SSBL Salibandy Oy on tehnyt sopimuksen Tallink Siljan kanssa edestakaisista laivamatkoista (Helsinki-Tallinna-Helsinki) Suomen Cupin finaalitapahtumaan (lähtö klo Helsingistä klo 10.30 ja paluu Tallinnasta klo 20.30). Hinta edestakaiselle matkalle on 10€ (Alennuskoodi: SALIBANDY).

Matkoja voi varata Tallink Siljan sivuilla täällä.

Miesten TEHO Sport Suomen Cupin puolivälierät:
ma 16.12. klo 18.30 Rangers – TPS 3-5  
to 19.12. klo 19 Happee – FBC Turku
pe 20.12. klo 18.30 SPV – Classic
la 21.12. klo 17 Nokian KrP – Indians

Miesten Cupin välieräparien arvonta suoritetaan perjantaina 20.12. Suora lähetys arvonnasta näkyy Salibandyliiton Facebook-sivuilla alkaen klo 14.30.

Naisten Suomen Cupin välierät:
la 28.12. klo 14 PSS – FBC Loisto
su 29.12. klo 17 SB-Pro – Classic

Lue myös: TEHO Sport Suomen cupin mestaruudet ratkaistaan Tallinnassa

Kuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli