TEHO Sport Suomen Cup huipentuu ensi viikolla Tampereella - asetelmat lupaavat hienoja finaaleja

EräViikingit kohtaa ensimmäisessä naisten cupfinaalissaan PSS:n, miesten loppuottelussa Happee–Classic tungeksivat maailmanmestarit.

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu ensi viikon lauantaina eli 16.2. Tampere Areenalla. Naisten loppuottelussa kohtaavat EräViikingit ja PSS, kun taas miesten finaalissa iskevät yhteen Happee ja Classic. Naisten loppuottelu starttaa klo 13 ja miesten klo 16.

EräViikinkien ja PSS:n kohdatessa kirjoitetaan samalla historiaa, sillä helsinkiläiset ovat cupfinaalissa ensimmäistä kertaa. Aikaa on kulunut myös porvoolaisten edellisestä loppuottelupaikasta. Kausilla 2007–2010 PSS ylsi finaaliin kolme kertaa peräkkäin kirjauttaen voitot Classicista sekä NST:stä ja sitten tappion NST:lle.

Asetelma naisten finaaliin on herkullinen myös siksi, että naisten Salibandyliigassa PSS komeilee tällä hetkellä kärjessä ja EräViikingit kolmantena. PSS vei kauden molemmat runkosarjakohtaamiset voitettuaan Porvoossa 6-2 ja Mosahallissa 3-2.

Miesten loppuottelussa iskee yhteen kaksi yleisön suosikkia, kun pitkään kovimpia yleisökeskiarvoja koonnut Classic kohtaa vieraspeleissään isosti kiinnostaneen Happeen. Ja vieraana vastustajan kotiluolassahan hirvilauma nyt rytkii, vaikka kotijoukkueeksi merkitty onkin.

Miesten cupfinaalissa heijastuu myös meneillään oleva upea salibandykausi, kun Happeen ja Classicin listoilla kimmeltää peräti tämän talven maailmanmestaria. Happeen Peter Kotilainen ja Mika Kohonen saavat vastaansa Classicin Sami Johanssonin, Eemeli Salinin, Jussi Pihan, Joonas Pylsyn, Nico Salon, Mikko Leikkasen, Janne Lammisen, Krister Savosen, Juha Kivilehdon sekä Lassi Torisevan ja kruunuksi vielä valmentajat Samu Kuitusen ja Juha Jäntin.

Tällä kaudella jo maailmanmestaruuden ja Champions Cupin voittaneella Classicin tusinalla on mahdollisuus ainutlaatuiseen neljän kullan kauteen, kun TEHO Sport Suomen Cup ja Salibandyliiga ovat vielä kesken.

Melkoiset menestyjät nähdään myös miesten finaalissa, sillä Happee on cupmestari kausilta 2012–2013 ja 2015–2016. Ensimmäisen cupin pokaalinsa jo 2003–2004 nostanut Classic taas on edellisinä seitsemänä kautena pelannut cupfinaalissa kuusi kertaa napaten voiton 2013–2014 ja 2017–2018.

Classicin tämä(kin) kauden huimaan liigasaldoon mahtuu myös kaksi runkosarjavoittoa Happeesta. Sarjan avauskierroksella syyskuussa Classic voitti kotonaan 7-4 ja joulun välipäivien trillerissä Jyväskylässä 10-9.

Ainakin Happeen fanibussi Jyväskylästä Tampereelle on jo buukattu, eikä yllättäisi vaikka sellaisia suuntaisi Kalevaan Porvoosta ja Helsingistäkin.

TEHO Sport Suomen Cupin finaalihuipentuma pelataan Tampere Areenalla (Jäähallinraitti 3, Tampere) lauantaina 16. helmikuuta.

Lipunmyynti on alkanut osoitteessa lippu.fi/salibandy. Aikuisten liput maksavat 15 euroa ja lasten liput 10 euroa.

Päivän ohjelma:

12:00 Lipunmyynti ja ovet aukeavat
13:00 EräViikingit- PSS, Naisten finaali
16:00 Happee – Classic, Miesten finaali

Pääsyliput: lippu.fi/salibandy

45209360005_eae5ee8f26_o.jpg

Kuvat: Esa Jokinen ja Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli