Tässä Suomen kokoonpano MM-välierään – TPS-maalivahti mukaan pikakomennuksella

Suomen MM-joukkueeseen on jouduttu tekemään pelaajamuutos. Maalivahti Oskari Fälden korvaa illan välieräottelussa maalivahti Lassi Torisevan. Suomi-Tšekki starttaa 18.45.

Flunssan oireista kärsivä Classic-maalivahti Lassi Toriseva, 27, on ohjattu koronatestiin. Turnaussääntöjen mukaan koronatestattava pelaaja voidaan väliaikaisesti korvata varapelaajalla.

Kansainvälinen Salibandyliitto IFF hyväksyi perjantaina pelaajavaihdon, ja Oskari Fälden on mukana jo illan ottelussa.

Alun perin kymmenen varapelaajan listalle nimetty TPS-maalivahti Oskari Fälden, 21, on pelannut ennen tätä yhden miesten maaottelun, kun hän torjui debyytissään elokuussa Eerikkilässä heti 8–3-voiton Ruotsista. Hän on pelannut viisi U19-miesten ja viisi U23-miesten maaottelua. Fälden nähdään MM-joukkueessa pelinumerolla 91.

Suomen kokoonpanoon palaavat keskiviikon puolivälierästä sivussa olleet puolustaja Tatu Väänänen ja hyökkääjä Joonas Pylsy. Väänäsen paluu kokoonpanoon tarkoittaa sitä, ettei väliaikaisesti mukana ollut Miko Kailiala ole Suomen ryhmässä välierässä.

Suomi–Tšekki-välierä alkaa Hartwall Arenalla klo 18.45. YLE TV2 näyttää ottelun. Päivän ensimmäisessä välierässä Ruotsi löi Sveitsin 6-1.

Suomi voitti alkusarjassa Tanskan 7-0, Ruotsi 7-3 ja Latvian 7-2. Keskiviikon puolivälierässä kaatui Slovakia 5-1. Petri Kettusen luotsaama Tšekki puolestaan löi alkulohkossaan Saksan 11-0 ja Norjan 7-3 mutta taipui Sveitsille 2-4. Puolivälierässä Tšekki voitti Latvian 9-1.

Suomi ja Tšekki ovat ennen tätä kohdanneet 51 kertaa, ja Suomella on 42 voittoa. Viidesti on pelattu tasan ja neljästi on Tšekki ollut parempi. Viimeisimmän kohtaamisen 17. lokakuuta Plzenissä vei kuitenkin Tšekki rangaistuslaukauksilla 5-4 noustuaan varsinaisen peliajan lopulla tappiolta tasoihin.

Kuvassa Suomen kokoonpano MM-välierään.

Linkit:
Hartwall Arenan sininen matto korkattu – katso tunnelmia Suomen treeneistä
Vielä ehdit edullisesti finaaliviikonloppuun – liput alkaen 69,50!
Tietopaketti: Ohjelma, lähetykset, Suomen joukkue, koronainfot ja ennakkojutut – näin seuraat kotikisoja

Jaa artikkeli