Tässä ovat salibandykauden 2013 - 2014 parhaat

Salibandyliitto on palkinnut kauden 2013-2014 menestyjät eri kategorioissa. Parhaiden palkitseminen tapahtui lauantaina Helsingin Narinkkatorilla Salibandyliiton järjestämän tapahtumapäivän yhteydessä.    

Kauden parhaat -valinnat ovat seuraavat:

Tatu_Vnnen.jpgElina_Kujala.jpgMarkus_Markkola.jpgMy_Kippila.jpg


Miespelaaja: Tatu Väänänen

Takuuvarmaa huipputason peliä ottelusta toiseen. Väänänen tekee omalla suorituksellaan myös muista pelaajista parempia. Pelillinen johtaja Sveitsin liigan SV Wiler-Ersigenissä, josta tuloksena Sveitsin liigan mestaruus. Maajoukkueessa aina luotettava huippupelaaja. Tatu Väänäselle valinta kauden miespelaajaksi on jo kolmas perättäinen.

Naispelaaja: Elina Kujala
Johtava pelaaja seurajoukkueessaan ja naisten maajoukkueessa. Kausi oli Elina Kujalalle menestys SB-Pron voittaessa Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin. Hopeaa tuli seurajoukkueiden Champions Cupissa ja naisten MM-kisoissa. SB-Pro rikkoi useita runkosarjan ennätyksiä sekä pelaajat henkilökohtaisia ennätyksiä. Elina Kujala teki runkosarjassa 83 tehopistettä ja oli naisten Salibandyliigan pistepörssin ykkönen.

Poikajuniori: Markus Markkola (s. 1995)
Markkola lukeutui nuoresta iästään huolimatta espoolaisen Westend Indiansin edustuksen johtohahmoihin joukkueen ensimmäisellä Salibandyliigakaudella ja oli keskeisessä roolissa Indiansin A-poikien SM-finaaleissa, joissa Indians pelasi ensimmäisen kerran. Markkola onnistui erinomaisesti myös alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa marraskuun EFT-turnauksessa.

Tyttöjuniori: My Kippilä (s. 1996)
Isossa roolissa SB-Pron liigajoukkueessa ja finaalipelien ratkaisuhahmoja. SB-Pro voitti Suomen mestaruuden, Suomen Cupin ja oli Champions Cupissa hopealla. Kippilä oli kapteeni alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa, joka saavutti MM-hopeaa toukokuussa Puolan MM-kisoissa. Kippilä oli joukkueen paras pelaaja ja valittiin turnauksen All Star -kentälliseen. Urheilullinen, taitava pelaaja ja upea esimerkki nuorille pelaajille.

Valmentaja: Seppo Pulkkinen

Seppo_Pulkkinen.jpg

Pitkän valmentajauran tehnyt Pulkkinen on loistava ihmisjohtaja. Pitkäjänteinen työ Jyväskylän Happeessa huipentui Suomen mestaruuteen vakuuttavalla tavalla. Valmennustiimin roolitus oli selkeää ja pelaajat keskiössä. Erityismaininta tässä yhteydessä koko valmennustiimille (Jyri Korsman, Mikko Lehto, Johnny Kotro ja Pasi Rautio).

Erotuomarit: Teemu Rannikko (Nokia) ja Petri Suhonen (Pirkkala)

Teemu_Rannikko2.JPGPetri_Suhonen.JPG

Kaksikon vakuuttava toiminta läpi kauden, jolla on joukkueiden luottamus. Kausi oli nousujohteinen ja erotuomareilla on halu ja tavoite nousta kansainvälisiksi erotuomareiksi.

Salibandyteko: Miesten 4. salibandyliigafinaali Happee – SC Classic

happee_finaali.JPG

Jyväskylän Happee järjesti loisteliaan ottelutapahtuman Suomen mestaruuteen päättyneessä 4. liigafinaalissa Jyväskylän Synergia Areenalla. Loppuunmyyty halli (4 634 katsojaa) ja paikallinen näkyvyys oli parasta mainosta suomalaiselle huippusalibandylle.

Muut huomionosoitukset:

Miesten Salibandyliigan runkosarjan pistepörssin voittaja: Sami Koski (Seinäjoen Peliveljet)     
26 runkosarjan ottelussa tehopisteet 38+30=68 (keskiarvo 2,6)

Naisten Salibandyliigan runkosarjan pistepörssin voittaja: Elina Kujala (SB-Pro, Nurmijärvi)
22 runkosarjan ottelussa tehopisteet 44+39=83 (3,8).

Miesten Salibandyliigan pudotuspelien pistepörssin voittaja: Sami Johansson (SC Classic, Tampere)
12 pudotuspeliottelussa tehopisteet 16+7=23 (1,9)

Naisten Salibandyliigan pudotuspelien pistepörssin voittaja: Nina Rantala (SC Classic, Tampere)
11 pudotuspeliottelussa tehopisteet 10+15=25 (2,2).

Salibandyliigan Veikkauspörssi: Eemeli Salin (Koovee, Tampere)
Salibandyliigan TUPLA-pelaaja: Juho Järvinen (SSV, Helsinki)
 
Naisten Salibandyliigan Veikkauspörssi: Elina Kujala (SB-Pro, Nurmijärvi)
Naisten Salibandyliigan TEHO-pelaaja: Henna Uljua (PSS, Porvoo)
 
Divarin K-Rautapörssi:
1. Riku Reunamäki (M-Team, Helsinki)
2. Janne Hyvönen (SalBa, Rauma)
3. Jyri Laine (Blackbirds, Kerava)

Ryhmäkuva: Jari Turunen

Jaa artikkeli