Tässä kehitysmaajoukkueen pelaajalista – Suomen naiset valmiina kohtaamaan Ruotsin

Suomen naisten kehitysmaajoukkue eli niin kutsuttu B-maajoukkue syyskuun Ruotsi-otteluihin on valittu. Suomi ja Ruotsi kohtaavat kaksilla joukkueilla 3.9. Helsingin uudessa Urhea-hallissa ja 4.9. Porvoon Kokonhallissa.

Lue myös: Tällä ryhmällä Suomen naiset kohtaavat syyskuussa Ruotsin – liput Helsingin ja Porvoon otteluihin jo myynnissä

Ohjelmassa on maajoukkueiden perinteinen Ruotsi-ottelu eli ruotsalaisittain ”Finnkampen” sillä erotuksella, että mukana ei ole nyt U19-naisten otteluita, koska ikäluokka pelaa syyskuussa Puolassa maailmanmestaruudesta. Sen sijaan mukana ovat Suomen ja Ruotsin naisten maajoukkueiden haastajaryhmät. Suomen toisen joukkueen osalta osuvin nimi lienee kehitysmaajoukkue, tapahtuman virallisissa tiedoissa käytetään tällä kertaa B-maajoukkueen nimekettä.

– Osassa joukkueen pelaajienvalintoja on ollut mukana naisten päävalmentaja Lasse Kurronen. Tällä on voitu tukea kehitysmaajoukkueen linkittymistä A-maajoukkueeseen, Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala taustoittaa.
– Toisaalta valmentajat Raine Laine ja Sami Vidgren ovat valinneet pelaajia omien näkemystensä mukaan. Näen sen myös tärkeänä mahdollisuutena tuoda kansainvälisiin peleihin uusia pelaajia tai pelaajatyyppejä, jotka mahdollisesti ovat jääneet A-maajoukkueelta pienemmälle huomiolle.

– A-maajoukkueen valmentajat ovat nimenneet pelaajista kaksi viidesosaa ja minä ja ”Viki” kolme viidesosaa, valmentaja Raine Laine kertoo.
– Näin on saatu valintoihin diversiteettiä. Osa on F-liigassa kyntensä näyttäneitä pelaajia, joille haluamme näkyvyyttä, ja mukana on myös U19-maajoukkueessa pelanneita, jotka ovat onnistuneet myös esimerkiksi F-liigassa. Mukaan on valittu sellaisia pelaajia, joilla on motivaatio harjoitella ja halu kehittyä, Laine vastaa myöntävästi kysymykseen, ovatko kaikki valitut pidemmällä tähtäimellä potentiaalisia A-maajoukkueeseen nousijoita.
– Ja pelaajat ovat todella isolla innolla mukana ja antaneet positiivista feedbackia. Yksikään joukkueeseen kysytty ei sanonut, ettei haluaisi mukaan, Raine Laine painottaa.

Kovin perusteellisesti ei kehitysmaajoukkue ehdi ennen tapahtumaa yhteispeliään hieroa.
– Ehditään yksi etäpalaveri ja sitten pari palaveria naamakkain ja yksi lajiharjoitus, sillä mennään eli niillä askelmerkeillä, jotka pelaajilla on. Vaatii tietysti pelaajilta aika paljon.
Kahdesti vastaan asettuva Ruotsin ”Guldsteget”-joukkue on valmennukselle pääpiirteittäin tuttu.
– Siellä on periaatteessa pelaajia Ruotsin kahdesta edellisestä U19-maajoukkueesta sekä pari pelaajaa, jotka eivät ole olleet niissä mutta ovat näyttäneet kyntensä Svenska Superliganissa. Kova vastus saadaan peleihin, se on selvä.

Ruotsin pelaajalistat löytyvät täältä.

Suomen kehitysmaajoukkue eli B-maajoukkue Ruotsia vastaan:

Maalivahdit

Juulia Kataja Classic
Arla Salo PSS

Puolustajat

Riina Baer SSRA
Meri Jokinen Classic
Jasmiina Järvinen UH BEO (SUI)
Mirva Laitinen EräViikingit
Iida Mettälä Malmö FBC (SWE)
Juulia Woivalin Classic

Hyökkääjät

Jenina Hämäläinen TPS
Manta Likki EräViikingit
Anna Marttala TPS
Pinja Myllymäki Pirkat
Taru Nordman EräViikingit
Maura Paajanen EräViikingit
Jenna Taivaloja Åkersberg IBF (SWE)
Kalpana Tarvainen Pirkat
Sanni Uimarihuhta SSRA
Veera Vilenius Classic

Valmentajat: Raine Laine ja Sami Vidgren

Syyskuun Ruotsi–otteluiden aikataulu ja lipunmyynti:

Lauantai 3.9. Urhea-halli, Mäkelänkatu 47, 00550 Helsinki

Klo 11.15 Miesten harjoitusottelu M-Team–Steelers
Klo 13.45 Suomi–Ruotsi naisten B-maajoukkueet
Klo 16.15 Suomi–Ruotsi naisten A-maajoukkueet

Sunnuntai 4.9. Kokonhalli, Jääkiekkotie 3, Porvoo

Klo 10.00 Suomi–Ruotsi naisten B-maajoukkueet
Klo 13.00 Suomi–Ruotsi naisten A-maajoukkueet

Lippujen hinnat, kaikki liput päivälippuja:

Aikuiset 20 e, lisäksi palvelumaksu 2,50 euroa
Alennusryhmät 15 e, lisäksi palvelumaksu 1,50 euroa
Lapset 10 e (4-12v, alle 4 v sylissä ilmaiseksi)

Osta liput tästä.

Jaa artikkeli