Tässä kaikki tyttöjen Suomen mestarit – FBC Loisto, Classic ja FB Factor juhlivat tänä keväänä

Tyttöjen Suomen mestaruuksista pelattiin päättyneellä kaudella kolmessa sarjoissa, ja kautensa kultaan päättivät FBC Loisto T21-sarjassa, Classic T18-sarjassa ja FB Factor T16-sarjassa.

Mitaleille ylsivät myös SBS Wirmo, PSS, EräViikingit ja SaiPa, jolle SM-mitali oli fuusioseurana kaikkien aikojen ensimmäinen. Classic sekä SBS Wirmo nappasivat kumpikin jalometallia kahdessa sarjassa.

Kaikki tyttöjen mestarit ja mitalistit:

T21

1. FBC Loisto 2. SBS Wirmo 3. PSS

Puhtaalla pelillä mestaruuteen edennyt FBC Loisto löi puolivälierissä Pirkat/Häme Starsin sekä välierissä SSRA:n suoraan kahdessa ottelussa, ja finaalisarja SBS Wirmoa vastaan meni poikki 3-0. Pronssiottelussa PSS kaatoi SSRA:n.

Pudotuspelien tilastot täällä

Pääkallo.fi: FBC Loisto voitti T21-sarjan Suomen mestaruuden – “Ei siellä paljoa omia tehoja mietitty, vaan kaikki annettiin joukkueelle”
Jälkipeli.net: FBC Loisto jatkaa, vaikka nimi Loisto katoaa juniorisarjoista – naispelaajien värväys on keväällä kiihkeimmillään

T18

1. Classic 2. SBS Wirmo 3. SaiPa

Classic hävisi kaudella vain kaksi ottelua, ja tie mestaruuteen aukesi seitsemässä pelissä. Classic kaatoi puolivälierissä Häme Starsin suoraan kahdessa ottelussa, välierissä SaiPan 2-1 ja finaaleissa sitten SBS Wirmon 2-0. Pronssiottelussa Miisa Turunen hurjasteli tehot 2+4 ja Elsa Holopainen hattutempun, kun SaiPa varmisti ensimmäisen mitalinsa 9-3-voitolla Northern Starsista.

Katso: Pokaalia ilmaan!

Juhani Järvenpään kuvat ratkaisufinaalista

Videotallenne ratkaisufinaalista

1. Miisa Turunen SaiPa 15+8=23
2. Veera Kuosmanen Classic 7+7=14
3. Aino Eloluoto SBS Wirmo 8+5=13.

Pääkallo.fi: Classic voitti T18-sarjan Suomen mestaruuden – “Menestystä on tullut pitkäjänteisen työn kautta”

T18

1. FB Factor 2. EräViikingit 3. Classic

T16-sarja huipentui Helsingissä pelatussa lopputurnauksessa, ja FB Factor toi 15 000 asukkaan Kontiolahden mestarikartalle kaatamalla loppuottelussa EräViikingit 6-5. Nea Hulkko oli hattutempullaan finaalin hahmo. Välierässä oli kaatunut SBS Wirmo 4-2. Pronssipelissä Classic kukisti SBS Wirmon 3-1.

Lopputurnauksen pistepörssin kärkisijat veivät
1. Nea Hulkko FB Factor 4+1=5
2. Kaisa Sinkkonen FB Factor 0+3=3
3. Sofianna Tuominen EräViikingit, Jennica Holopainen FB Factor ja Lilja Tahvanainen FB Factor 2+0=2

Lopputurnauksen tilastot täällä

Pääkallo.fi: FB Factor voitti T16-sarjan Suomen mestaruuden – “Tämä voi innostaa pienempiä paikkakuntia lähtemään mukaan tyttösalibandyyn”