"Tärkeää vertaistukea ja ideoita kehittämiseen" - Itäisen alueen kehittämispäivät järjestettiin Juvalla

Itäisen alueen kehittämispäivät järjestettiin Juvalla, Partalan kartanolla, lauantaina 28.5. Osallistujina toiminnallisten alueiden, Kaakkois-Suomi ja Savo-Karjala, junioritoimintaa järjestävät seurat.

Tapaaminen oli jaettu kolmeen eri teemaan: sarjatoiminta, pelaajakehitys- ja valmennustoiminta sekä seuratoiminta.

  • Sarjatoiminnan sisällöissä käytiin läpi kauteen 2022-2023 liittyvät muutokset, sekä keskusteltiin alueellisista lasten pelimuotojen säännöistä.
  • Pelaajakehitys- ja valmennustoiminta osioissa avattiin mm. alueleiritoimintaan liittyviä asioita pelaajavalinnoista aina MAAJOUKKUETIE-leirikutsuihin.
  • Seuratoiminta-teemassa seurojen edustajat työstivät ajatuksiaan ja toiveitaan seurakohtaamisten teemoista, määristä ja toteutusmalleista tulevaisuudessa.

Ajatuksia kehityspäivistä:

”Salibandyn kehityspäivät olivat hieno mahdollisuus tavata muita koko itäisen alueen seuroja sekä liiton edustajia, ja päästä aidosti keskustelemaan yhdessä salibandyn tilanteesta, kehittämisestä ja tulevaisuudesta. Tapahtumasta sain myös tärkeää vertaistukea ja ideoita oman seuran toiminnan kehittämiseen.”

Kimmo Snellman (Orimattilan Jymy)

”Viime vuosina verkkotapaamisten toteuttamisen vaivattomuus on nostanut päätään ja niistä jää varmasti pysyvä toimintamalli seurojen kanssa ja/tai seuroille toteutettaviin tapaamisiin. Oli kuitenkin mukava huomata kuinka tärkeää on saada tällaisen lähikokouksen kautta seuroilta palautetta ja toivetta Salibandyliiton toiminnasta. Uskoisin, että seurojen edustajille jäi paljon käteen, kun pääsivät keskenään keskustelemaan asioista kasvotusten. Omaan työhöni parhaat eväät sain seurojen pienryhmätyöstöistä tulleista toiveista tulevan kauden seurakohtaamisten teemoihin”

Mikko Kaksonen (Salibandyliiton seuratoimintapäällikkö)

”Oli erittäin positiivinen asia ja hienoa huomata, että Itäisen alueen kehittämispäivät keräsivät näin runsaan osanottajamäärän ja sen myötä päästiin kattavalla otannalla keskustelemaan sarjatoiminnan nykytilasta, haasteista ja tulevaisuudesta seurojen edustajien kanssa.

Kaakkois-Suomen ja Savo-Karjalan seurojen haasteet ovat hyvin pitkälti samanlaisia, mutta myös seurakohtaisia eroavaisuuksia on olemassa ja seurat pääsivät näistä keskustelemaan ja tuomaan esille omia näkemyksiä.

Omalta osaltani tapahtuma vahvisti ajatusta siitä, että muutoksia ja joustavuutta sarjatoimintaan tarvitaan eri sarjojen elinvoimaisuuden ylläpitämiseksi. Tapahtuman isoin anti oli Savo-Karjalan sarjatoiminnan muutokset tulevan kauden osalta ja niistä keskusteleminen ja myös osan muutoksista jalkauttaminen Kaakkois-Suomen sarjoihin.”

Timo Kankkunen (Idän alueen sarjavastaava)

Kehityspäiville osallistuneet seurat:

Nilsiän Apassit

Orimattilan Jymy

Pelicans SB

Sudet SB

SaiPa Salibandy

Hatsina

FB Factor

Josba juniorit

LeBa-96

Rökäletappio

VarTa

Lieksan Into

Top Team

Mukana olivat myös alueellisen asiantuntijaverkoston Timo Kankkunen (sarjavastaava, Itä), Mikko Kaksonen (seuratoimintapäällikkö, itä), Marko Partio (alueen valmennusosaamisen kehittäjä, Kaakkois-Suomi), Mikko Tiihonen (alueen valmennuspäällikkö, Savo-Karjala) ja Jani Ruotsalainen (kouluttaja, Savo-Karjala).

Kiitos kaikille osallistujille kehittämispäivistä!

Mikko Kaksonen
Aluepäällikkö / Itä
Alueen sarja- ja harrastetoiminnan suunnittelu, kehittäminen ja toteuttaminen. Alueen seurojen tuki ja seuratoiminnan kehittäminen. Vuorovaikutus kuntien ja halliyrittäjien kanssa.

Jaa artikkeli