Taas yksi karmea avauserä liikaa Suomen naisille – Ruotsi leikitteli 7–1-voiton Uppsalassa

Uppsalan maaotteluviikonloppu päättyi suomalaisittain tylysti, kun Ruotsi löi naisten maajoukkueemme 7-1 vietyään jo avauserän 5-0.

Suomen naiset eivät kyenneet haastamaan maailmanmestari Ruotsia Uppsalan maaottelutapahtumassa, kun joulukuun MM-välierässä Suomen vain maalilla lyönyt kotijoukkue voitti peräti 7-1.

Voitto karkasi Suomelta tänään jo avauserässä, jonka Ruotsi vei näytöstyyliin 5-0. Moa Gustafssonin kaatuen näyttävästi ohjaaman avausmaalin ja Suomen puolustajan lahjoittamaan 2–0-osuman jälkeen valmentaja Lasse Kurronen otti aikalisän, mutta Ruotsi jatkoi vyörytystään. Neljännen osuman jälkeen oli vuorossa maalivahdin vaihto Krista Niemisestä Tiltu Siltaseen, mutta vain 20 sekuntia myöhemmin hänkin sai kaivaa pallon takaansa verkosta.

Toiseen erään Suomi muutti hiukan viisikoitaan ja peli tasoittui, mutta taisteluun voitosta ei Suomi enää noussut. Avausmaalinkin yrittäminen kilisteli pitkään vain Ruotsin maalin kehyksiä . Vasta päätösjaksolla kaivoi penkiltä toiseen erään tullut Johanna Homi pallon kulmassa ja syötti sektoriin Milja-Maria Saarikoskelle, joka pilasi Alexandra Durlingin nollapelin suoralla jatkolaukauksellaan.

Parhaiten pystyivät suomalaisista peliä rakentamaan Ruotsin liigassa pelaavat Veera Kauppi, Oona Kauppi ja My Kippilä, mutta he jäivät tänään harvinaista kyllä vaille tehopisteitä.

– Jälleen kerran alku oli katastrofaalinen, en tiedä mikä ihme siinä on, että puolustuspeli oli kuin olisi tultu hallisarjaa pelaamaan., päävalmentaja Lasse Kurronen pyöritteli päätään.
– Henkilökohtaisia nukahduksia ja virheitä puolustuspelissä, ja siitä oli paha lähteä kuromaan eroa kiinni. Toinen ja kolmas erä olivat ihan ok, mutta vaikea arvioida, laskiko kaveri jo jalkaa kaasulta pois. Ja olihan maalintekotehokkuudessa tänään iso ero. Paikkoja oli meilläkin aika paljon useampaan maaliin muttei saatu sisään. Eniten huolettaa, että jostain syystä meidän puolustuspelivasteemme on usein Ruotsia vastaan liian heikkoa etenkin ensimmäisessä erässä ennen kuin päästään jyvälle, Kurronen pohti.

Salibandya, Uppsala, Ruotsi

Naisten maaottelu

Ruotsi–Suomi 7-1 (5-0, 1-0, 1-1)

1. erä: 3.02 Moa Gustafsson (Moa Tschöp) 1-0, 3.18 Klara Loneberg 2-0, 6.08 Lisa Carlsson (Cornelia Fjellstedt) 3-0, 11.54 Gustafsson (Klara Molin) 4-0, 12.14 Loneberg (Sandra Boric Svärd) 5-0.
2. erä: 24.15 Gustafsson (Tschöp) 6-0.
3. erä: 40.39 Gustafsson (Tschöp) 7-0, 47.01 Milja-Maria Saarikoski (Johanna Homi) 7-1.

Torjunnat:
Alexandra Durling Ruotsi 5+6+12=23
Krista Nieminen Suomi 2+(0)+(0)=2 ja Tiltu Siltanen Suomi 2+6+6=14.

Jäähyt: Ruotsi 2 min, Suomi 2×2 min.

Erotuomarit: Martin Petrik ja Tomas Podlesny, Tšekki

Yleisöä: 883.

Suomen parhaana palkittiin Laura Manninen.

Ottelun maalikooste (Kuvamateriaali: innebandy.tv):

Jaa artikkeli