Sveitsin ja Ruotsin salibandymestaruudet ratkottu – suomalaisille kultaa ja hopeaa

Suuren Superfinaalien lauantain onnellisimmat suomalaiset olivat Tatu Väänänen ja Miro Lehtinen, joiden kausi huipentui Sveitsin mestaruuteen.

Sveitsin ja Ruotsin salibandymestaruudet ratkottiin maiden eilisissä Superfinaaleissa, ja kaksi suomalaista pääsi nostamaan mestaruuspokaalia. Tatu Väänäsen ja Miro Lehtisen SV Wiler-Ersigen vei jälleen kerran alppimaan mestaruuden kaatamalla Grasshopper-Club Zürichin 8-4. Väänänen syötti Wilerin osumista yhden.

Ensi kaudella Wilerin paidassa viilettävät myös Joonas Pylsy ja Krister Savonen.

Sveitsin naisten Superfinaalissa Kloten-Dietlikon Jets kaatoi jatkoajalla Sanni Niemisen Piranha Churin 5-4.

Sveitsin miesten Superfinaalin yleisömääräksi kirjattiin 8 011 ja naisten 5 239.

Ruotsin Superfinaalilauantain suomalaisedustus oli KAIS Mora IK:n My Kippilän varassa, ja Kippilän kausi päättyi hopeamitaliin. Ruotsin naisten mestaruuden vei maalein 7-4 kauden yllättäjä Täby, joka välierissä oli jo niistänyt runkosarjaa suvereenisti dominoineiden IKSUn, Veera Kaupin ja Oona Kaupin mestaruusunelman. Täby oli runkosarjassa vasta neljäs.

Ruotsin miesten Superfinaalissa Storvreta uusi mestaruutensa noustuaan Falunia vastaan 0–3-tappioasemasta 5–3-voittoon.

Tukholman Globenissa seurasi maan miesten finaalia 13 448 ja naisten loppuottelua 10 394 katsojaa.

Tshekin Superfinaalit miteltiin jo kaksi viikkoa sitten Ostravassa, ja ne huipentuivat Vitkovicen tuplajuhliin. Miehissä Vitkovice kaatoi Boleslavin 4-3 ja naisissa Zuzana Sponiarovan jatkoaikamaalilla Chodovin 7-6.

Kuva: Fabian Trees / Swiss Unihockey

Jaa artikkeli