Sveitsiläiset liikaa SB-Prolle Champions Cupin välierässä

SB-Pron unelma Champions Cupin voitosta mureni tylyyn 3–9-välierätappioon Sveitsin Kloten-Dietlikon Jetsille.

Nurmijärveläisen SB-Pron finaalipaikka jäi haaveeksi salibandyn seurajoukkueiden Champions Cupissa Tšekin Ostravassa, kun Sveitsin mestari Kloten-Dietlikon Jets vei päivän välierän maalein 9-3. Suomen mestari SB-pro kohtaa huomisessa pronssiottelussa häviäjän toisesta välierästä Täby-Vitkovice.

Ilman viime viikonlopun liigaottelussa loukkaantunutta Elina Kujalaa sinnitellyt SB-Pro otti alusta asti pallonhallinnan, mutta maalit tekivät Dietlikonin ruotsalaistähdet. Sektorissa sekunniksi merkkaamatta jäänyt Iza Rydfjäll kiskaisi ensimmäisen, ja erän lopussa Alice Granstedt sekä avausosumankin syöttänyt Julia Suter namuttelivat kahdella nollaa vastaan eron kahteen. Toisessa erässä tuli lisää kylmää, kun Isabelle Gerig kiskaisi etukulmaaan 0-3, Alice Granstedt kaukaa aivan ylänurkkaan 0-4 ja SB-Pron oman pään sekoilun jälkeen Granstedt jo hattutempun täyteen. Suomalaisten kavennusmaali nähtiin erän loppuun, kun Ina Leminen hiipi puolustajan paikaltaan sisään ja iski pallon takakulmaan Karoliina Kujalan tarjoilemasta vapaalyönnistä. Päätösjaksolla nähtiin Karoliina Kujalan ja Silja Eskelisen kavennukset mutta samaan aikaan Dietlikonin pitelemätön ykkösviisikko kasvatti eroa entisestään.

– Tietysti pirun pettynyt oli, päävalmentaja Aki Vilander myönsi.
– Keväästä asti oli tehty töitä että päästäisiin tästä eteenpäin. Kukaan ei jättänyt yrittämättä ja tahtotila oli kova mutta ei pystytty vastaamaan haasteeseen, ja silloin koutsin pitää katsoa peiliin, Vilander sanoi.
– Peli alkoi hyvin ja suunnitelman mukaisesti, mutta nukahduksesta sisäänlyönnissä tuli maali ja sitten toinen. Viime aikoina eivät rimat ja tolpatkaan ole olleet puolellamme ja maalinteosta puuttunut rentoutta, ja vähitellen alkoi mennä alamäkeä. Kolmannessa erässä sitten mentiin leveämpään peluutukseen ja puristus pelaamisesta hävisi pakkotilanteessa kun ei ollut enää mitään hävittävää. Pitää antaa tunnustus myös vastustajalle, joka pelasi tänään äärettömän hyvän pelin.

Salibandya, Ostrava, Tšekki

Seurajoukkueiden Champions Cup

Naisten välierä

SB-Pro, Suomi–Kloten-Dietlikon Jets, Sveitsi 3-9 (0-2, 1-3, 1-4)

1. erä: 10.40 Iza Rydfjäll (Julia Suter) 0-1, 19.27 Alice Granstedt (Suter) 0-2.
2. erä: 20.30 Isabelle Gerig (Granstedt) 0-3, 25.40 Granstedt (Gerig) 0-4, 37.17 Granstedt (Suter) 0-5, 38.41 Ina Leminen (Karoliina Kujala) 1-5.
3. erä: 45.03 Granstedt (Gerig) 1-6, 45.39 Kujala 2-6, 54.29 Granstedt (Suter) 2-7, 54.58 Silja Eskelinen 3-6 im, 55.13 Suter (Gerig) 3-8, 58.53 Hana Konickova (Deborah Frei) 3-9 tm,