Sveitsi iski tehokkaasti vastaan – Suomen U19-naisille avaustappio

Suomi koki avaustappionsa U19-naisten MM-turnauksessa Uppsalassa, kun Sveitsi oli parempi maalein 4-3 tarraten samalla lohkovoittoon.

Sveitsi otti otteen alusta saakka itselleen ja karkasi avauserässä kahdesti johtoon. Suomi kuitenkin kuittasi yhtä monta kertaa, kun ensin Meri-Helmi Höynälä päätti komean syöttökuvion takatolpalta ja sitten maalin kulmalle noussut Iida Mettälä osui Tuulia Lahden syötöstä.

Sveitsi tukki terävällä liikkeellään Suomen syöttöpeliä toisessakin erässä tehokkaasti, ja erän loppuminuuteilla se iski taululle kahden maalin taukojohdon kahdella vastaiskulla.  Seraina Fitzi läppäsi hänelle puolustajan jalasta tarjottimelle pudonneen läpisyötön verkkoon, ja seuraavassa vaihdossa Anja Wyss pommitti Melea Grossenbacherin levityksestä etuyläkulmaan jo 4-2.

Suomi tuli vielä kerran päätöserän puolivälissä päästessään pelaamaan toisen kerran ottelussa ylivoimalla. Meri-Helmi Höynälä kiskaisi puolustusnelikon läpi näyttävän poikkisyötön, josta Iida Mettälä laukoi asettelematta eron yhteen. Sen jälkeen Sveitsi kuitenkin hallitsi taas palloa, ja Suomi sai vasta lopussa kuudella viittä vastaan aikaan hyvän myllytyksen, jossa laukaukset kuitenkin kilpistyivät peittäviin pelaajiin tai viimeistään maalivahtiin.

Eilen kaukalossa nähdyistä pelaajista puuttuivat Suomen kokoonpanosta tänään Jasmiina Järvinen ja Sofia Mittentag.

Kuvia ottelusta

Perjantaina klo 12.30 Suomi kohtaa alkulohkon viimeisessä ottelussaan Puolan.

Salibandya, Uppsala, Ruotsi

U19-naisten MM-turnaus, alkusarjaa

Sveitsi–Suomi 4-3 (2-2, 2-0, 0-1)

1. erä: 7.03 Leonie Wieland (Gentiana Behluli) 1-0, 8.53 Meri-Helmi Höynälä (Pinja Myllymäki) 1-1, 10.56 Anja Wyss (Rahel Wyss) 2-1, 13.38 Iida Mettälä (Tuulia Lahti) 2-2.
2. erä: 27.39 Seraina Fitzi (Marcia Wick) 3-2, 28.21 Anja Wyss (Melea Grossenbacher) 4-2.
3. erä: 37.10 Mettälä (Höynälä) 4-3 yv.