Suvi Hämäläinen johti U19-naiset MM-avausvoittoon Katowicessa

Suomi aloitti salibandyn U19-naisten maailmanmestaruuden puolustamisen Katowicessa voitokkaasti, kun järjestäjämaa Puola kaatui kontrolloidun esityksen jälkeen 9-0. Suvi Hämäläinen laukoi yhden maalin ja syötti kolme.

Vuosi sitten MM-finaalin jatkoaikamaalillaan ratkaissut Suomen kapteeni Suvi Hämäläinen otti tahtipuikon heti alusta pohjustaen avauserän 2–0-johdon. Emma Parta kiskaisi avausmaalin hänen poikkisyötöstään, ja siirretyn jäähyn aikana Aada Heikkinen jatkoi Hämäläisen laukauksen paluupallon verkkoon. Toisessa erässä pääsi avauserän Suomen maalin yläputkeen nojaillut Edit Rautakoski jo koskemaan palloon muutaman kerran, mutta hyökkäyspäässä jatkui sama tarina. Suvi Hämäläinen nosti oman maalille nousunsa kakkospallosta lukemiksi 4-0 ja tarjoili perään Pipsa Ekon lakaiseman 5-0-maalin. Päätösjaksolla komistelivat lukemia vielä Aada Heikkinen, Veera Kuosmanen, Olivia Pietilä ja Emma Parta, jonka perhonen liki keskiviivalta yllätti Puolan maalille juuri vaihdetun  Roksana Bazanowskan.

Torstaina Suomi kohtaa klo 17  Sveitsin.

Salibandya, Katowice, Puola

U19-naisten MM-turnaus, alkusarjaa

Suomi–Puola 9-0 (2-0, 3-0, 4-0)

1. erä: 10.56 Emma Parta (Suvi Hämäläinen) 1-0, 14.20 Aada Heikkinen (Hämäläinen) 2-0 sr.
2. erä: 21.13 Eerika Koski (Olivia Pietilä) 3-0, 32.44 Hämäläinen (Veera Kuosmanen) 4-0, 35.40 Pipsa Eko (Hämäläinen) 5-0.
3. erä: 48.49 Heikkinen (Emilia Pietilä) 6-0, 50.37 Kuosmanen (Eko) 7-0, 52.41 Parta (Purhonen) 8-0, 58.02 Olivia Pietilä (Miisa Turunen) 9-0.