Suvi Hämäläinen dominoi U19-naisten avauspäivää – Saksa kaatui 13-1

Suomen U19-naiset voittivat päivän toisenkin ottelunsa Uppsalan MM-kisoissa, kun Saksa kaatui iltapelissä 13-1. Suomen parhaaana palkittiin jälleen Suvi Hämäläinen, joka latoi aamuottelun hattutemppunsa jatkoksi tehot 3+1.

Voittaja selvisi odotetusti jo avauserässä, kun Suomi nakutteli Saksan maaliin kuusi palloa. Altavastaajat jaksoivat kuitenkin iloita jokaisesta pääsystään palloon puhumattakaan ainoasta kavennuksestaan, jonka Luisa Diesener pääsi sohimaan maalin edestä pallon pompattua onnekkaasti suomalaispuolustajan lavasta.

Elli Kylmäluoma, Sofia Mittentag ja Jemina Ruostila kokosivat iltaottelussa kukin tehot 1+2, Sanni Uimarihuhta maalasi kahdesti.

Torstana vastus jo kovenee, kun Suomi saa klo 12.30 vastaansa kärkimaihin luettavan Sveitsin.

Salibandya, Uppsala, Ruotsi

U19-naisten MM-turnaus

Alkusarjaa

Saksa–Suomi 1-13 (0-6, 1-4, 0-3)

1. erä: 1.06 Sanni Uimarihuhta (Sofia Mittentag) 0-1, 4.59 Cira Virta (Meri-Helmi Höynälä) 0-2, 9.04 Jemina Ruostila (Elli Kylmäluoma) 0-3, 12.44 Alma Laitila (Ruostila) 0-4, 13.14 Alisa Kettunen (Inka Lippojoki) 0-5, 13.41 Pinja Myllymäki (Suvi Hämäläinen) 0-6.
2. erä: 22.45 Mittentag (Höynälä) 0-7. 23.01 Luisa Diesener (Virginia Kunkel) 1-7, 24.42 Hämäläinen (Myllymäki) 1-8, 25.06 Uimarihuhta (Mittentag) 1-9, 25.26 Tuulia Lahti (Ruostila) 1-10.
3. erä: 30.39 Hämäläinen 1-11, 34.05 Hämäläinen (Kylmäluoma) 1-12, 36.24 Kylmäluoma (Lippojoki) 1-3.