Surkea avauserä oli liikaa – Ruotsille niukka revanssi Suomen salibandymiehistä

Joulukuun MM-kotikisoihin valmistautuvat Suomen salibandymiehet taipuivat tänään Vantaalla päävastustajalleen Ruotsille maalein 3-4. Joukkueet kohtaavat uudelleen huomenna klo 14 Lahdessa, ja tuo ottelu nähdään suorana Ruudussa sekä Nelosen TV-kanavalla.

Ratkaiseva ero syntyi heti avauserässä, kun Suomelle elokuussa kahdesti hävinnyt Ruotsi nappasi tahtipuikon alusta asti. Sen pallonhallinnasta kertoi, että Suomi sai ensimmäisen laukauksensa tasaviisikoin aikaan vasta erän aivan viime sekunneilla. Tulostaululle Ruotsi takoi kolmen maalin eron, kun Albin Sjögren tulitti laidasta 0-1, Emil Johansson ylivoimalla 0-2 ja vielä Rasmus Enström kiepautti aivan maalin edestä 0-3.

Toiseen erään Suomi paransi selvästi, ja ensimmäinen kavennuspaikka aukesi rangaistuslaukauksesta, kun ruotsalaispelaaja katkaisi läpisyötön keskiviivalla kädellään. Ruotsin maalivahti Jon Hedlund peitti Peter Kotilaisen yrityksen loppuun asti, mutta hetkeä myöhemmin Sami Johansson avasi Suomen maalitilin kaukolaukauksella vapaalyöntikuvion jälkeen. Toisessa erässä syntyi myös Ruotsin voittomaaliksi jäänyt osuma halvalla tavalla, kun Suomen maalinedusta jäi Ruotsin kulmavapaalyönnissä tyhjäksi ja siihen hiipinyt Albin Sjögren ohjasi päivän toisensa. Erä meni lopulta Suomelle 2-1, kun muuten vahvasti torjunut Jon Hedlund hapuili Justus Kainulaisen laidasta lähettämän pallon omaan verkkoonsa.

Kolmas erä oli Suomelta päivän vahvin, mutta maaleja nähtiin vain yksi. Otto Lehkosuon pelastettua pallon keskiviivalla Suomelle Tatu Väänänen pudotti syötön keskelle penkiltä kesken ottelun kokoonpanoon nostetulle Mikko Hautaniemelle ja turkulaisjätti kiskaisi Suomen maalin päähän. Vahva loppumyllytys tuotti kuitenkin vain peitettyjä, torjuttuja ja ohi maalin viuhuneita laukauksia.

– Ensimmäiset 20 minuuttia olivat semmoista sählyä ettei ole vähään aikaan nähty, päävalmentaja Petteri Nykky tiivisti tappion siemenen.
– 80-20 pallo vastustajalla, ja kun satuttiin pallo saamaan, haluttiin hylätä se saman tien. Toinen erä oli jo selkeästi parempi mutta siihenkin mahtui yksi – kaksi nukahdusta ja vastustaja sai turhaan neljännen maalin. Kolmas erä oli jo vähän pelaamisen yrittämisen näköistä, päävalmentaja armahti.
– Oliko luulosairautta vai mitä, mutta ei oltu valmiita ja silloinhan valmentajan pitää aina katsoa peiliin. Vastustajalla oli iso revanssihenki ja onnistuivat myös voittamaan, meillä on paljon vielä opittavaa, Nykky vinkkasi.
– Huomenna saadaan hyvään paikkaan toinen peli, ja päällimmäisenä tässä on pelaajien etsiminen kotikisoihin. Haluttaisiin kuitenkin pelata kaikilla rostereilla hyvin, ja huomenna pitää parantaa ennen kaikkea lähtöä peliin. Pitää tajuta heti, että siellä on peli ja hyvä ryhmä vastassa.

Kuvia ottelusta

Salibandya, Vantaa

Miesten maaottelu

Suomi–Ruotsi 3-4 (0-3, 2-1, 1-0)

1. erä: 5.29 Albin Sjögren (Carl Kostov-Bredberg) 0-1, 9.46 Emil Johansson (Hampus Ahren) 0-2 yv, 16.38 Rasmus Enström (Alexander Galante-Carlström) 0-3.
2. erä: 26.03 Sami Johansson (Lauri Kapanen) 1-3, 27.42 Sjögren (Ahren) 1-4, 37.40 Justus Kainulainen (Tatu Väänänen) 2-4.
3. erä: 47.55 Mikko Hautaniemi (Väänänen) 3-4.

Torjunnat:
Joonas Kaltiainen Suomi 5+1+5=11,
Jon Hedlund Ruotsi 4+4+3=11.

Jäähyt: Suomi 3×2 min, Ruotsi 3×2 min.

Erotuomarit: Thomas Andersson ja Rickard Wissman, Ruotsi.

Yleisöä: 382.

Suomen parhaana palkittiin Sami Johansson.

Kuva: Anssi Koskinen

Ottelun maalikooste:

Jaa artikkeli