Superkaksosten ura jatkuu Uumajassa

Oona ja Veera Kauppi ovat pelanneet pian kuusi menestyksekästä kautta salibandya Uumajassa, ja ura jatkuu Team Thorengruppenin väreissä myös seuraavat kaksi kautta.

Ensin IKSUa ja nyt Thorengruppenia edustavat salibandytaiturit ovat voittaneet neljä Ruotsin mestaruutta, kaksi Ruotsin Cupia ja kolme Champions Cupia. Kerran käteen on jäänyt SM-pronssi ja Ruotsin Cupin kakkossija. Veera valittiin viime vuonna maailman parhaaksi pelaajaksi jo neljännen kerran, Oonan oli samaisella listalla tällä kertaa kahdeksas. Viimeisissä kolmessa MM-kisoissa Veera on valittu kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi kahdesti (2021 ja 2023) ja Oona kerran (2019).

Jokaisella pelaamallaan Ruotsin liigakaudella molemmat ovat keikkuneet myös pistepörssin kärkisijoilla. Tällä kaudella Veera toisena ja Oona kuudentena. He ovat SSL:n aktiivipelaajista kaksi tehokkainta piste per peli -mittarilla ja ovat näiden kuuden kauden aikana tehneet joukkueelleen yhteensä keskimäärin 5,2 pistettä ottelua kohden. Veeralla on lisäksi meneillään täysin käsittämätön yli 120 ottelun katkeamaton pisteputki pelaamissaan SSL:n runkosarjaotteluissa. Ei siis ihme, että nyt kun heidän sopimuskautensa oli päättymässä, kiinnostusta tuli useista seuroista.

– Katsoimme myös muita vaihtoehtoja, mutta Thorengruppen tarjosi meille edelleen parhaan kokonaisuuden”, kertoo Veera Kauppi.

– Pystymme elämään salibandyammattilaisen arkea Uumajassa, ja meillä erinomaiset olosuhteet olla urheilijoita 24/7, mikä painoi vaakakupin Thorenin suuntaan. Meillä on loistava joukkue ja hyvä valmennus, ja saamme harjoitella maailman parhaassa ympäristössä. Lisäksi Ruotsissa arvostetaan naisten urheilua korkealle, mikä on meille tärkeä arvo.

Thorengruppen on pelannut nyt yli kalenterivuoden ilman tappiota missään ottelussa, ja se voitti näin myös koko runkosarjan ilman pistemenetyksiä. Se oli temppu, joka ei ole aikaisemmin onnistunut yhdeltäkään joukkueelta 26 pelin runkosarjassa. Tällä kaudella palkintokaappiin on kertynyt jo Champions Cupin sekä Ruotsin Cupin kultamitalit. Sekä viime kevään voittoon päättyneessä SM-finaalissa että tänä keväänä pelatussa Ruotsin Cupin finaalissa Oona Kauppi paukutti hattutempun. Veeran tehot SM-finaalissa olivat 1+1 ja Cupin finaalissa 1+4.

Thorengruppenin urheilutoimenjohtaja Jocke Sjöström oli iloinen ja ylpeä, kun KauppiTwinsien kanssa päästiin sopimukseen:

– Olemme seurana asettaneet itsellemme kovat tavoitteet menestyksen lisäksi toiminnan laadun suhteen. Kun pystymme pitämään kaksi salibandymaailman valovoimaisinta tähteä joukkueessamme, voimme sanoa onnistuneemme tavoitteissamme, koska he ovat kaksi tärkeää osaa joukkueemme palapelissä.

Tulevina vuosina naisten salibandymaajoukkueella on paljon mielenkiintoisia tapahtumia (World Games ja MM-kisat 2025, uusi formaatti EM-kisat 2026 ja MM-kotikisat Turussa 2027), ja uuden ruotsalaisen päävalmentajan Andreas Harneskin johtaman valmennustiimin johdolla joukkue lähtee metsästämään kauan odotettua maailmanmestaruutta.

– Se on se tavoite, joka meitä eniten motivoi harjoittelemaan. Helppoa MM-kullan voittaminen ei ole ja varsinkin kun Ruotsin lisäksi Tšekin maajoukkue on noussut varteenotettavaksi haastajaksi”, toteaa naisten maajoukkueen kapteeni Veera Kauppi ja jatkaa:
– Usko on kuitenkin kova, että Harneskin johdolla suomalaista ja ruotsalaista salibandyosaamista yhdistämällä sekä kovaa töitä tekemällä saavutamme unelmamme.

KauppiTwinsin tiedotteesta
Kuva: Per Wiklund

Jaa artikkeli